Windows 10: Asa ACTIVEZI acum DARK MODE

Windows 10 are implementat un dark mode de catre compania Microsoft pentru calculatoarele noastre, iar asa poti afla cum il activezi rapid pentru folosire.

9

Windows 10 ACTIVEZI DARK MODE

Windows 10 este, probabil, cel mai popular sistem de operare de pe planeta, iar in contrast cu multe dintre celelalte sisteme de operare, el are disponibil un dark mode, o tema intunecata, iar activarea poate fi facuta foarte usor. Vorbim despre un dark mode pe care Windows 10 nu il are implementat in chiar tot sistemul de operare, dar care este disponibil pentru aplicatiile care controleaza setarile, si pentru unele dintre aplicatiile native ale sistemului de operare.

Windows 10 are acest dark mode disponibil inclusiv pentru taskbar, plus multe alte meniuri, insa din pacate nu il putem folosi pentru Finder, Internet Explorer, si Control Panel, dar in rest e disponibil cam peste tot. Windows 10 are in momentul de fata in proces de testare un dark mode si pentru Finder, sau Internet Explorer, insa de aici si pana la oferirea publica a acestei teme intunecate va mai trece putin timp, asa ca trebuie sa avem rabdare.

Windows 10: Asa ACTIVEZI acum DARK MODE

Windows 10 ACTIVEZI DARK MODE 1

Windows 10 poate avea totusi activat dark mode in restul sistemului de operare prin accesarea sectiunii Settings, unde trebuie sa cautati meniul Personalization, iar mai apoi pe cel Colors. In acest meniul faceti scroll pana jos, unde gasiti optiunea Choose your default app mode, iar acolo selectati Dark in loc de Light, iar asa veti avea dark mode activat pentru o buna parte din sistemul de operare, mai putin locatiile mentionate mai sus, sau aplicatiile terte, unde dezvoltatorii trebuie sa ofere asta.

Windows 10 folosit cu acest dark mode este mult mai putin obositor daca trebuie sa lucrati o buna parte din zi la calculator, insa daca nu sunteti multumiti de ceea ce primiti, atunci puteti oricand sa reveniti la vechiul format. Cei de la Microsoft nu par sa fi putut implementa un dark mode in tot Windows 10 de la bun inceput, asa ca o fac treptat, dar acesta este un lucru bun, pentru ca noi ne putem bucura de el chiar si segmentat.