Google Chrome: 3 NOI Functii IMPORTANTE pe Android si iPhone

Google Chrome are 3 noi functii importante pentru Android si iPhone descoperite inaintea lansarii, ele aducand ceva ce utilizatorii aveau cu adevarat nevoie.

Google Chrome 3 Functii IMPORTANTE Android iPhone

Google Chrome pentru iPhone si Android are descoperite trei noi functii importante pentru utilizatori, acestea fiind testate in momentul de fata de catre compania americana in cadrul versiunii beta pentru sistemul sau de operare. Prima dintre aceste functii are legatura cu bannerele de reclame afisate in cadrul website-urilor, Google Chrome urmand a bloca redirectionarea la accesare catre un alt website decat cel pentru care se face promovarea.

Google Chrome avea aceasta functionalitate pregatita pentru implementare inca de anul trecut, insa activarea sa a fost amanata in multiple randuri, dar cei de la Google intentioneaza sa o implementeze in viitorul foarte apropiat. A doua schimbare importanta pentru Google Chrome are legatura cu un alt tip de redirectionare, mai exact atunci cand facem click pe un link si este deschisa o pagina intr-un alt tab, cea de pe care am facut click e redirectionata automat spre alta adresa.

Google Chrome 3 Functii IMPORTANTE Android iPhone 1

Google Chrome: 3 NOI Functii IMPORTANTE pe Android si iPhone

Google Chrome opreste acest tip de redirectionare malitioasa, facuta in general de catre website-uri dubioase, iar in general spre alte website-uri si mai dubioase, in curand browserul oferind mai multa securitate pentru utilizatori. Google Chrome va avea, in final, si bannere de instalare mai mici pentru aplicatii, sau pentru recomandarile de a adauga o pagina in ecranul principal de aplicatii, astfel ca mai mult spatiu este rezervat pentru afisarea de continut din pagni.

Google Chrome 3 Functii IMPORTANTE Android iPhone 2

Google Chrome mai are deasemenea implementat un API special pentru plati, dar acesta este limitat la doar cateva tari in care este cu adevarat util, deci Romania nus e numara printre ele, cel putin nu deocamdata. Google Chrome are descoperite aceste trei noutati importante in versiunea 68 beta pentru telefoanele Android, ea fiind in momentul de fata testata cu utilizatorii dornici sa incerce noutatile in avans, insa cel putin unele dintre ele vor ajunge inclusiv si in iPhone.