Windows 10: Functia SECRETA Gandita de Microsoft

Windows 10 are o noua functie secreta dezvaluita de catre compania Microsoft inaintea lansarii pentru utilizatorii din lumea intreaga, iata ce poti face cu ea.

Windows 10 Functia SECRETA Gandita Microsoft

Windows 10 are o noua functie secreta dezvaluita de catre cel mai recent beta build oferit celor care testeaza sistemul de operare, acesta avand versiunea 17686, iar multumita lor putem afla despre ce este vorba. Probabil va amintiti ca acum cateva luni cei de la Microsoft au avut intentia de a lansa Windows 10 S pentru utilizatorii din lumea intreaga, insa desigur ca aceasta versiune a sistemului de operare nu a mai fost pusa in distributie.

Windows 10 nu ramane totusi fara acea functionalitate, doarece Microsoft vrea sa ofere un asa-numit S Mode in sistemul sau de operare, iar in cel mai recent build beta aflam ca planurile americanilor sunt destul de avansate. Puteti vedea in imaginea de mai jos faptul ca Windows 10 urmeaza sa includa o optiune care se numeste Switch to S Mode, ea permitandu-le utilizatorilor sa activeze acest modul in calculataore fara a reinstala sistemul de operare, sau a face alte actiuni.

Windows 10: Functia SECRETA Gandita de Microsoft

Windows 10 Functia SECRETA Gandita Microsoft 1

Windows 10 va permite activarea acestei optiuni prin aplicatia Settings disponibila in cadrul sistemului de operare, insa in momentul de fata exista doar dovada ca ea exista, fara ca sectiunea respectiva sa fie activa. Dupa activare acestui S Mode, Windows 10 va functiona intr-un mod simplificat, care va permite doar rularea de aplicatii din Microsoft Store, diverse alte limitari fiind impuse pentru a securiza calculatorul pentru folosire in anumite medii.

Windows 10 a avut acest S Mode dezvoltat pentru a permite folosirea sistemului de operare in cadrul institutiilor educationale, functionalitatea fiind limitata pentru a garanta securitatea datelor din acele calculatoare. Avand in vedere ca Microsoft a implementat in cel mai recent build beta al Windows 10 dovada faptului ca aceasta functie va fi lansata, este foarte usor de inteles ca nu va trece foarte mult timp pana cand ea va fi oferita oficial pentru utilizatorii din lumea intreaga de catre companie.