iPhone: Tehnologia GROZAVA FURATA de la Google

iPhone urmeaza sa aiba implementata o noua tehnologie grozava de catre Apple, ea fiind furata de la compania Google pentru a oferi functionalitate de ultima generatie.

iPhone GROZAVA FURATA Google

iPhone urmeaza sa aiba implementata in viitorul nu foarte indepartat o noua tehnologie pe care am vazut-o pana acum implementata in telefoanele Pixel ale companiei Google, ea fiind uimitoare prin ceea ce poate sa faca. Vorbesc despre o tehnologie folosita pana acum pentru camerele telefoanelor Pixel ale celor de la Google, ea permitand folosirea unei camere cu un singur senzor pentru a crea efecte pe care in mod normal le-am vedea doar la camere duale.

Google a implementat pentru camerele telefoanelor sale o tehnologie numita in-pixel depth sensing, aceasta permita oferirea unei functii Portret, ca a iPhone X, utilizand doar un singur senzor de imagine pentru camera. Apple vrea sa foloseasca o tehnologie similara pentru a imbunatati camerele telefoanelor iPhone, ea permitand perceperea de informatii despre adancimea obiectelor, dar la nivel de pixel, ceva ce pana acum iPhone nu a avut intr-un asemenea mod.

iPhone: Tehnologia GROZAVA FURATA de la Google

Apple foloseste in telefoanele iPhone camere cu doi senzori de imagine pentru a oferi functii care permit aplicarea unui efect de blur pentru fundalul pozelor si a adunce in prim-plan subiectii din ele. Implementarea acestei tehnologii noi a celor de la Apple este descrisa intr-un brevet de inventie acordat pentru americani, el fiind depus pentru inregistrare in 2013, insa se pare ca a fost acordat abia acum, cu mult dupa ce Google si-a lansat propriile tehnologii.

“An imaging area in an image sensor includes a plurality of photo detectors. A light shield is disposed over a portion of two photo detectors to partially block light incident on the two photo detectors. The two photo detectors and the light shield combine to form an asymmetrical pixel pair. The two photo detectors in the asymmetrical pixel pair can be two adjacent photo detectors.”

Google a uimit intreaga lume cand a reusit sa implementeze in Pixel camere mai bune decat cele ale telefoanelor iPhone, desi la o prima vedere specificatiile nu sunt la fel de surprinzatoare precum rezultatele telefoanelor. Avand in vedere ca Google a reusit sa ofere camere de ultima generatie pentru telefoanele Pixel, cei de la Apple au capacitatea de a face acelasi lucru pentru iPhone, iar tehnologia descrisa in acest brevet arata ca americanii vor sa ne ofere mult mai multe in viitor.