WhatsApp: Manipularea in Platforma a Dus la CRIME

WhatsApp a fost rampa pentru unele manipulari care au dus in final la uciderea a 9 persoane de catre grupuri care au avut mintile spalate de stirile false.

WhatsApp Manipularea CRIME

WhatsApp este cea mai folosita platforma de mesagerie de pe planeta, iar desi oamenii ar trebui sa fie foarte atenti ce fac in aplicatie, pentru unii se pare ca ea este folosita pentru manipulare in masa, cu consecinte tragice. Conform politiei din India, doi barbati au fost linsati de un grup de oameni dupa ce pe WhatsApp s-au raspandit zvonuri false care sustineau faptul ca respectivele persoane ar fi rapit copii, de unde au pornit ele nestiindu-se deocamdata.

WhatsApp a fost platforma in care s-au distribuit zvonurile despre cei doi barbati, iar linsarea lor a avut loc intr-un sat izolat unde ei oprisera cu masina pentru a cere indicatii care sa-i ajute sa ajunga la destinatia spre care se indreptau. Cel putin 18 persoane i-au scos cu forta pe cei doi barbati din masina, iar in baza zvonurilor false din WhatsApp i-au batut pana au ramas fara suflare, intreaga crima fiind filmata si publicata pe retelele de socializare din India.

WhatsApp: Manipularea in Platforma a Dus la CRIME

WhatsApp avut distribuite clipuri video in care oamenii erau avertizati ca pakistanezii incearca sa le rapeasca copiii, iar persoanele fara prea multa educatie au ajuns sa creada ca necunoscutii care nu le vorbesc limba vor de fapt sa rapeasca copii. WhatsApp a fost doar punctul de pornire pentru manipulare, deoarece si unele televiziuni locale de stiri din India au distribuit informatiile, iar asa au fost ucisi doi oameni nevinovati de un grup complet rupt de realitate.

“Two men had stopped to ask directions in north-eastern Assam state when they were beaten to death by a large mob. Indian police have arrested 16 people after two men became the latest victims of hysteria over WhatsApp rumours of child kidnappers. Rumours of child kidnappings are spreading across India over WhatsApp, and have already led to the deaths of seven other people in the past month.”

WhatsApp este o sursa buna de manipulare in India, in ultimii doi ani petrecandu-se nu mai putin de alte 2 incidente similare din cauza informatiilor distribuite prin platforma, iar autoritatile nu pot face nimic. WhatsApp este doar una dintre platformele prin care se face manipularea, deoarece Facebook si Twitter sunt deasemenea intens utilizate, iar asa sunt omorati oameni nevinovati fara ca persoanele care pornesc aceste zvonuri sa fie trase la raspundere vreodata.