iOS 12: Functia de Securitate Avansata a fost SPARTA

iOS 12 vine cu o noua functie de securitate avansata care are menirea de a proteja mai bine iPhone si iPad, insa ea a fost deja sparta de catre experti.

iOS 12 Functia Securitate Avansata SPARTA

iOS 12 vine cu o functie de securitate avansata numita USB Restricted Mode, compania Apple confirmand ieri ca a implementat-o pentru a impiedica si accesarea datelor de catre autoritati folosind dispozitive dedicate. Ei bine, desi cei de la Apple au gandit aceasta functie pentru iOS 12 in ideea de a oferi securitate, creatorii celebrelor GrayKey ar fi reusit deja sa gaseasca o metoda de a inlatura protectia implementata de catre cei din Cupertino.

iOS 12 lmita intr-o prima masura posibilitatea de a sparge codul de acces al iPhone si iPad folosind un dispozitiv GrayKey, insa creatorii acestor dispozitive par sa fi gasit o solutie de a inlatura protectiile. Criminalistii care lucreaza pentru cei de la GrayKey sustin ca au gasit deja o metoda prin care au reusit sa sparga in continuare codurile de acces pentru iPhone si iPad care ruleaza iOS 12, deci tot ceea ce a facut compania Apple pare sa fie complet inutile.

iOS 12: Functia de Securitate Avansata a fost SPARTA

iOS 12 este oferit deocamdata in versiune beta de catre compania Apple, iar reusita celor din spatele dispozitivelor GrayKey ar putea fi de scurta durata, deoarece e posibil ca Apple sa rezolve problemele, daca descopera cum au spart ei noul sistem de securitate. Este foarte usor de inteles de ce Apple vrea sa blocheze posibilitatea de a sparge codul de acces al iPhone si iPad in iOS 12, sau orice versiuni mai vechi ale iOS, asa ca lupta cu GrayKey va continua.

“Grayshift has gone to great lengths to future proof their technology and stated that they have already defeated this security feature in the beta build. Additionally, the GrayKey has built in future capabilities that will begin to be leveraged as time goes on.”

iOS 12 este gandit pentru a le oferi clientilor Apple cele mai noi si mai bune standarde in materie de securitate, iar desi cei care au creat GrayKey sustin ca au inlaturat protectia USB Restricted Mode, ramane de vazut care va fi situatia dupa ce actualizarea va fi lansata. Am o vaga banuiala ca iOS 12 nu va fi chiar atat de usor de spart dupa ce trece acea ora de la ultima deblocare, insa totul depinde de momentul in care este folosit dispozitivul Graykey de catre autoritati.