iOS 12: Apple ADMITE ca BLOCHEAZA Accesul Politiei

Apple a recunoscut astazi ca printr-o noua functie a iOS 12 va bloca accesul politiei la datele iPhone, iPad si iPod Touch, daca utilizatorii o folosesc.

iOS 12 Apple ADMITE BLOCHEAZA Accesul Politiei feat

iOS 12, la fel ca iOS 11.4.1 beta, are integrata o schimbare foarte importanta pentru clientii iPhone si iPad din lumea intreaga, ea aducand securitate ridicata pentru datele utilizatorilor care le folosesc. Apple a implementat in iOS 12 o functie numita USB Restricted Mode, aceasta blocand accesul prin portul Lightning la datele din iPhone si iPad daca iDevice-urile n-au mai fost deblocate de catre utilizator in ultima ora inainte de conectare la ele.

iOS 12 are aceasta functionalitate implementata special de catre compania Apple pentru a creste nivelul de securitate al produselor sale, americanii spunand ca nu ar fi gandit functia pentru a frustra politia, dar ca ea le ingreuneaza munca. Apple spune ca nu isi gandeste masurile de securitate pentru produse in ideea de a ii frustra pe cei din politie, sau alte organisme similare, insa noua functie a iOS 12 va ingreuna munca de recuperare a datelor.

iOS 12: Apple ADMITE ca BLOCHEAZA Accesul Politiei

iOS 12 ar fi avut aceasta functie in dezvoltare, aparent, inainte ca Apple sa descopere ca ea blocheaza posibilitatea autoritatilor de a extrage date din iDevice-uri prin spargerea codurilor de acces folosind dispozitive speciale. Apple a afirmat ca a aflat despre aceasta tehnica de extragere a datelor abia dupa ce a inceput sa lucreze la aceasta functie a iOS 12, insa sunt destul de sigur ca stiau foarte bine ce fac, si care este impactul final al implementarii.

“We’re constantly strengthening the security protections in every Apple product to help customers defend against hackers, identity thieves and intrusions into their personal data. We have the greatest respect for law enforcement, and we don’t design our security improvements to frustrate their efforts to do their jobs. Apple began working on the USB issue before learning it was a favorite of law enforcement. Apple said that after it learned of the techniques, it reviewed the iPhone operating system code and improved security. It decided to simply alter the setting, a cruder way of preventing most of the potential access by unfriendly parties.”

iOS 12 obliga autoritatile sa deblocheze telefoanele iPhone si tabletele iPad la maxim o ora din momentul in care au intrat in custodia autoritatilor, altfel noua functie de securitate va face imposibila deblocarea lor. Desigur ca nu este obligatoriu sa activati aceasta functie, iar ea nu afecteaza incarcarea telefoanelor, insa daca vreti securitate sporita, atunci aceasta e solutia pentru a va tine datele din telefoane in deplina siguranta.