Digi NU mai are cel mai RAPID Internet Fix in Romania

Digi nu mai are cel mai rapid internet fix din Romania, cei de la RCS & RDS fiind intrecuti in mod surprizator in anul 2017 de catre un concurent surpriza.

Digi NU RAPID Internet Fix Romania

Digi Net, serviciul de internet fix oferit de catre cei de la RCS & RDS, a fost pentru mult timp cel mai rapid serviciu de acest gen din Romania, oferind cele mai mari viteze pentru download si upload de pe internet. Acest lucru nu mai este valabil incepand cu anul 2017, iar asta deoarece Digi a fost intrecut de catre Orange, portocalii reusind sa ofere viteze de download superioare pentru clientii proprii, ei folosind reteaua celor de la Telekom pentru asta.

Digi a cazut pe pozitia a doua in topul operatorilor cu cel mai rapid internet fix din Romania in 2017, conform celor de la ANCOM, diferenta fata de Orange fiind una considerabila, dupa cum puteti vedea. Digi ofera viteze medii de download de 220 Mbps, si 200 Mbps pentru upload, in timp ce Orange ofera 300 Mbps si 269 Mbps, deci o diferenta de aproximativ 40% de la Digi la Orange in ceea ce priveste download-ul prin internet fix in Romania.

Digi NU mai are cel mai RAPID Internet Fix in Romania

Digi NU RAPID Internet Fix Romania 1

Digi ramane pe locul 2, in timp ce UPC ocupa pozitia a treia, Nextgen a patra, iar Telekom ramane pe ultima pozitie, asta desi cei de la Orange ofera serviciul de internet fix prin infrastructura Telekom. In ceea ce priveste orasele cu cele mai mari viteze de internet, ei bine Bucurestiul e pe primul loc cu 119 Mbps, Ilfov urmand-ul cu 117 Mbps, Doljul avand 116 Mbps, iar de aici lucrurile incep sa o ia la vale, Ialomita avand cea mai mica viteza, de 61 Mbps.

Digi NU RAPID Internet Fix Romania 2

In 2017 vitezele de internet fix au avut o valoare medie de 112 Mbps(186 Mbps download si 61 Mbps upload), innregistrandu-se o crestere de 18% fata de valorile rezultate pentru anul 2016 in Romania. Vitezele de download au crescut cu 40 Mbps in 2017 fata de 2016, in timp ce vitezele de upload au crescut cu doar 5 Mbps, deci aici operatorii mai au de lucru, insa cei de la Orange fa acum cea mai buna treaba, iar Digi au cam pierdut din teren.

12 COMENTARII

  1. Suntem boieri la capitolul internet în România și asta datorită infrastructurii. Hai la cât mai multă concurență în continuare Orange, Vodafone, Telekom, AKTA, UPC, RDS….

  2. Sa bage in plm si in Ialomita Fetesti odata fibra aceea optica despre care DIGI promite de anii de zile, au inceput lucrarile dar dureaza alti 10 ani de zile . Au proiect desfasurat pentru zone rurale precum si cele urbane Fetesti/Stelnica s-a instaleze fibra optica. S-a vina odata ,,,, dabea prind 1 mb viteza zilele astea , iar s-a vad un film online e imposibil uneori,ma mir ca ruleaza youtube… Patetic rau de tot . 65 de lei lunar internet cu tv analogic. Sunt si cateva manevre aici,In Fetesti a fost o firma privata PanElectro care dansii aveau pachete cu diferite preturi evident. Eh de cand au venit Digi si au cumparat aceasta firma este un singur pachet dar abonamentele sunt aceleasi. Unii platesc 35 de lei pt ce am eu , alti platesc mai mult pt ce am eu. Pachetele au ramas la fel ca pret dar cu aceasi viteza pt toate pachetele dar dansii de la Digi nu mentioneaza asta nici dupa ani de zile. Nice JOB Digi! https://uploads.disquscdn.com/images/33bd2207a491c8bdc01e9ac505d927fe2ebbac753f87680f4ee110ef2d020b0e.png

  3. Sa numai zic ca daca esti client nou si vrei internet,nici baietii aceeia nuti spun ca degeaba platesti mai mult s-au mai putin ca tot internetul si tv-ul acela il ai. Sa intamplat.Sunt mai multe echipe care lucreaza ca support dar nu toti sunt sinceri si fac treaba asa cum trebuie cand ai o problema.