Android Messages: Functia de care iMessage are Nevoie

Android Messages este un sistem de care posesorii iPhone si iPad au nevoie pentru iMessage, compania Apple refuzand sa il ofere pana acum, dar va trebui sa o faca.

Android Messages Functia iMessage Nevoie

Android Messages a fost lansat saptamana aceasta de catre compania Google ca o metoda simpla a utilizatorilor de telefoane Android sa trimita mesaje catre oricine direct de pe calculator, nu doar de pe telefon. Android Messages este foarte similar cu WhatsApp Web, adica le permite utilizatorilor de telefoane Android sa se conecteze la website-ul celor de la Google pentru a citi libraria de mesaje din telefon si a trimite mesaje catre orice persoane.

Android Messages permite logarea in platforma prin simpla scanare a unui cod QR din aplicatia de mesagerie a Android, cam cum se intampla la WhatsApp, iar iOS poate oferi acelasi lucru pentru ca stie sa citeasca orice fel de coduri QR. Android Messages este o demonstratie foarte clara a faptului ca Google vrea sa le ofere utilizatorilor sai cea mai buna experienta de folosire a serviciilor native de meagerie, in timp ce Apple cam doarme, din pacate.

Android Messages: Functia de care iMessage are Nevoie

Android Messages este gandit ca un competitor pentru iMessage, care functioneaza in baza unei conexiuni de internet si a iCloud, deci Apple ar putea foarte simplu sa faca in website-ul iCloud si o interfata pentru iMessage. De ce nu ofera Apple un serviciu similar cu Android Messages e greu de spus, mai ales ca majoritatea posesorilor de iDevice-uri folosec Windows, nu Mac, unde exista posibilitatea de a trimite iMessage-uri cu aplicatia dedicata din macOS.

Android Messages ar trebui sa fie pentru cei de la Apple un punct de plecare pentru a indeplini o cerinta foarte veche a utilizatorilor, doar tweak-uri pentru jailbreak oferind o functionalitate similara pentru iPhone si iPad. Cat va dura pana cand va oferi compania Apple un sistem similar Android Messages mi-e greu sa spun, insa nu mi-as face mari sperante ca americanii vor avea grija sa aduca o experienta buna in iOS, din acest punct de vedere.

4 COMENTARII

  1. “Google vrea sa le ofere utilizatorilor sai cea mai buna experienta de folosire a serviciilor native de meagerie, in timp ce Apple cam doarme, din pacate.”

    – este o expresie hazardata a celui care a scris articolul. Apple a venit mereu cu chestii mult “intirziate” fata de Android, tocmai pentru ca nu vor sa cedeze presiunii tuturor extaziatiolor de “briz-briz-uri”, in detrimentul securitatii sau bunei functionari a device-ului. Au introdus mult mai tirziu functii asemanatoare (sau chiar deloc), dar numai dupa ce ele s-au construit stabile si sigure.

    Pentru autorul articolului: in caz ca nu stiati, acest Web Whatsapp a fost deja “spart”. Exista aplicatie de mobil (chiar si pe iOS) care scaneaza acel minunat QR cod si se “interpune” intre conversatia ta si a partenerului, fara ca macar sa stii.

    iMessage e o aplicatie super criptata si sigura (pina la ora actuala, din cite stiu eu). Nu cred ca Apple va perliclita acest lucru doar ca sa “nu mai doarma” si sa “tina pasul” cu Android la briz-briz-uri, avind ulterior plingeri pe “spart” de mesagerii si altele.

  2. Briz-briz-urile alea sunt functii foarte utile . S-o lasam mai usor cu securitatea Apple – icloud a fost spart de o gramada de ori.
    Iar “buna functionare” a device-urilor Apple e doar o legenda, sau mai degraba poveste. Nici macar cand erau chele , fara functii , nu aveau o buna functionare.
    Ce sa mai spunem de serviciile Apple , inclusiv iMessage, care au cel putin lunar probleme de functionare.
    Daca politica e sa te incui mai mult in spatele zidurilor , nu e de mirare ca Apple nu atrage utilizatori noi. iMessage ar trebui deschis spre interconectarea cu alte platforme .

  3. E important de făcut distincția între a sparge iCloud și a sparge contul de iCloud al vreunui aiurit cu parola Password1234.