Google Maps: Functia Utila ELIMINATA din Aplicatie

Google Maps are eliminata o functie foarte utila din aplicatia telefoanelor, compania Google evitand sa ofere vreo explicatie pentru aceasta decizie.

Google Maps Functia ELIMINATA Aplicatie

Google Maps a ramas fara o functie foarte utila zilele acestea, compania Google luand decizia ca ea a stat cam mult in aplicatia sa, asa ca ii obliga utilizatori sa foloseasca o aplicatie separata pentru a obtine functionalitatea. Mai exact, Google Maps a eliminat integrarea cu UBER din aplicatia pentru Android, ea fiind scoasa din cea pentru iPhone inca din 2017, astfel ca acum utilizatorii nu mai au informatii despre comandarea de curse prin aplicatia celor de la Google.

Google Maps afisa pana zilele trecute in Android detalii privind pretul curselor UBER catre diverse destinatii daca doreau sa obtina informatii despre ghidare spre un anumit punct de pe harta, insa s-a terminat cu asta. Google Maps le permitea utilizatorilor sa nu mai foloseasca din prima aplicatia UBER pentru a face o comanda pentru o cursa, iar functionalitatea era utila, deoarece hartile celor de la Google sunt mai bine actualizate si au mai multe puncte de interes.

Google Maps: Functia Utila ELIMINATA din Aplicatie

Google Maps permitea comandarea de curse UBER fara a parasi efectiv aplicatia, intregul sistem fiind foarte bine gandit, si fiind foarte util, insa eliminarea functiei nu a venit si cu vreo explicatie de la compania Google. Practic, acum UBER a fost readusa la acelasi nivel cu restul aplicatiilor de transport de persoane dupa eliminarea din Google Maps, iar la mijloc e cel mai probabil expirarea unui acord intre companii pentru ca functia sa existe in aplicatia celor de la Google.

“You can no longer book Uber rides directly in Google Maps. But you can still look up the route in the Maps app and then request the ride from the Uber app.”

Google Maps este una dintre cele mai folosite aplicatii de navigare ghidata din lume, iar multa lume se bucura de aceasta functionalitate, insa atunci cand banii sunt la mijloc, experienta utilizatorilor care pe plan secund. Totusi, pe masura ce unele functii sunt eliminate din Google Maps, altele continua sa apara, cei de la Google anuntand in mai o gama variata de functii noi in cadrul Google I/O, unele dintre ele incepand sa fie lansate de luna aceasta.