Huawei a PLATIT Deplasarile unor Parlamentari

Huawei a platit multe deplasari ale unor parlamentari in ultimii 8 ani, compania chinezeasca folosindu-se de o prevedere din legislatia australiana pentru a face acest lucru.

Huawei PLATIT Deplasarile Parlamentari

Huawei este iar in centrul unei controverse dupa ce a platit deplasarile mai multor parlamentari si ministri australieni in ultimii 8 ani, fiind compania cu cele mai multe sponsorizari din total. Sponsorizarea calatoriilor membrilor parlamentului australian nu este ceva ilegal, insa cei de la Huawei au sponsorizat peste 200 de calatorii ale acestora in 8 ani de zile, totul pentru, probabil, a primit favoruri cand vine vorba despre legislatie, si nu numai.

Huawei a sponsorizat majoritatea calatoriilor catre Israel, China, si SUA, insa este doar una dintre companiile care face acest lucru, dar cea cu ponderea cea mai mare in sponsorizarile primite de catre membrii parlamentului australian. Avand in vedere numeroasele calatorii sponsorizate de catre cei de la Huawei, probabil in China a fost privita cu uimire decizia unora de a cere interzicerea participarii companiei la licitatia pentru echipamentele viitoarelor retele 5G.

Huawei a PLATIT Deplasarile unor Parlamentari

Huawei a reusit sa isi atraga numeroase critici din partea parlamentarilor australieni pentru faptul ca nu are produse suficient de sigure, majoritatea fiind cel mai probabil cei care n-au profitat de multe plimbari. Desi nu se stie cat cheltuie Huawei pentru lobby in Uniunea Europeana, sau SUA, e clar ca si acolo investeste multi bani pentru a atrage in mod favorabil atentia demnitarilor, asa cum se intampla si in alte tari unde investeste serios in lobby pentru ei.

“Trips to Israel top the list of politicians’ travel paid for by non-Australian government sponsors, and the Chinese company Huawei has been the top corporate sponsor. Federal parliamentarians received 102 sponsored trips to Israel, 63 to China and 49 to the US. Recipients of Huawei-sponsored travel include the foreign affairs minister, Julie Bishop, the trade minister, Steve Ciobo, the former trade minister, Andrew Robb, and the former Speaker, Harry Jenkins.”

Huawei se foloseste de aceasta metoda de a atrage atentia favorabila a parlamentarilor pentru ca legea ii permite sa faca asta, iar alte companii se folosesc deasemenea de legislatie pentru a obtine legi mai favorabile, si nu numai. Huawei este adusa in atentie pentru aceste sponsorizari din cauza numeroaselor discutii privind securitatea pe care o au produsele pe care le vinde in tara si care nu ar fi chiar atat de sigure, sau cel putin asta sustin agentiile de securitate din SUA.

1 COMENTARIU

  1. Rahaturile astea se întâmpla in toată lumea , toate marile companii fac așa ceva intr-o forma sau alta . Singura diferența este ca cineva are interesul sa scoată huawei in fata cu chestia asta , sperând sa o tragă in jos evident .