iPhone: Apple CRESTE Vanzarile cu Tactica Android

Apple creste vanzarile de telefoane iPhone folosind o tactica utilizata cu foarte mare succes pana acum de catre producatorii de telefoane Android.

iPhone Apple CRESTE Vanzarile Tactica Android

Apple a inceput sa gandeasca precum producatorii de telefoane Android pentru a putea sa isi creasca substantial vanzarile de telefoane iPhone in 2018 si 2019, asa ca apeleaza la opratorii de telefonie mobila. Mai exact, analistii americani sustin ca telefoanele iPhone ale celor de la Apple vor inregistra o crestere in vanzari in T2 2018 fata de T2 2017 multumita subventiilor pe care operatorii de telefonie mobila le-au oferit constant pentru telefoane.

Apple ar fi lucrat cu operatorii de telefonie mobila din SUA si China pentru a creste vanzarile iPhone prin campanii promotionale care au adus telefoanele la vanzare la preturi mult mai mici decat in mod normal. In mod ciudat analistii spun ca si oferirea de o perioada de o luna gratuita pentru a folosi mai mult spatiu iCloud pe iPhone ar fi un motiv suplimentar pentru cresterea vanzarilor iPhone, dar asta e foarte greu de crezut, avand in vedere preturile acestor abonamente.

iPhone: Apple CRESTE Vanzarile cu Tactica Android

iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone 7 au fost vandute cu subventii de pana la 700 de dolari in SUA, deci vorbim despre preturi substantial mai mici decat cele percepute de catre compania Apple in mod normal pentru dispozitive. Mai mult decat atat, analistii spun si ca deprecierea dolarului cu 4% fata de anul trecut ar contribui la performante mai bune ale companiei Apple in T2 2018, dar aici nu ne referim in mod neaparat la vanzarile iPhone.

“Looking at the near-term, Barclays sees three positive factors influencing Apple’s June quarter results: carrier promotions for iPhone in the US and China, foreign exchange rates, and the new free iCloud storage trial offering. Moskowitz notes that while US wireless carriers are offering BOGO deals and up to $700 off on iPhone 8/8 Plus and iPhone X, China is also offering heavier subsidies than what came along with the iPhone 7.”

iPhone este cel mai popular model de telefon de pe piata in momentul de fata, iar in primele luni ale acestui an iPhone X si seria iPhone 8 au fost mereu in topul celor mai vandute smartphone-uri. Cat de mare este impactul acestei pozitionari pozitive asupra vanzarilor totale de telefoane iPhone ale companiei Apple este greu de spus, insa analistii sunt foarte optimisti in ceea ce priveste evolutia companiei americane in al doilea trimestru al 2018.