Tinerii Renunta la MULTE, dar NU la Smartphone

Tinerii ar fi dispusi sa renunte la foarte multe inainte de a renunta la smartphone, dependenta de telefoanele inteligente atingand un prag periculos.

Tinerii Renunta MULTE NU Smartphone

Tinerii sunt “legati” de smartphone-urile pe care le folosesc in viata de zi cu zi, iar aceasta legatura e atat de puternica incat unii ar renunta la multe inainte sa renunte la telefon. Un studiu facut recent in SUA dezvaluie faptul ca 41% dintre tineri ar prefera sa renunte la spalatul pe cap cu sampon timp de o saptamana, decat sa renunte la smartphone.

Mai mult decat atat, 54% ar fi dispusi sa renunte la filme si televizor pentru o luna, inainte sa renunte la smartphone, in timp ce 28% ar fi dispusi sa renunte la animalul de companie pentru o saptamana. 23% ar prefera smartphone-ul in locul cafelei, in timp ce 17% ar renunta chiar si la periuta de dinti pentru o saptamana, in loc de smartphone.

Tinerii Renunta la MULTE, dar NU la Smartphone

Smartphone-urile s-au transformat dintr-un obiect de lux, acum cativa ani, intr-o comoditate, un obiect pe care oricine si-l poate permite, dar fara de care incepe sa nu mai poata trai. Smartphone-urile au devenit atat de importante pentru vietile noastre incat au creat un nivel de dependenta mai puternic decat cel al drogurilor.

“41% of millennials ages 18 to 34 said they would be willing to quit shampooing for a week if it meant keeping their phone for that same period of time. … a similar number of respondents (54%) said they would be willing to give up movies and TV for a month, while 28% said they would be willing to give up their pet for the week, 23% chose their phone over caffeine, and a small 17% took the ‘take my toothbrush but not my cell phone’ approach.”

Marile companii IT au fost aspru criticate pentru nivelul mare de dependenta pe care il creeaza smartphone-urile, asa ca unele au inceput sa implementeze functii care sa ne faca sa renuntam la el. iOS 12 Screen Time este una dintre functiile importante pentru iPhone si ipad care vor face asta, insa Facebook pregateste ceva similar.