Google Chrome: ATENTIE la Problema care BLOCHEAZA Calculatoare

Google Chrome este afectat de o problema serioasa care iti poate bloca in totalitate calculatorul, utilizatorii neavand vreo masura de protectie inca.

Google Chrome ATENTIE Problema BLOCHEAZA Calculatoare 350092

Google Chrome este, din pacate, afectat de o problema serioasa, impreuna cu Firefox si Opera, aceasta permitandu-le hackerilor sa-ti blocheze complet browserul, sau chiar calculatorul, printr-o simpla pagina web. Vorbim despre exploatarea unei probleme a software-ului in baza caruia functioneaza Google Chrome, si celelalte browsere, el fiind declansat prin generarea catorva mii de descarcari simultane, iar asta solitita la capacitate maxima procesorul si memoria RAM a calculatorului, blocandu-l complet in foarte multe cazuri, din pacate.

Google Chrome a mai fost victima unor atacuri de acest gen in trecut, compania Google rezolvand problemele cu versiunea 65 a browserului, insa in versiunea 67 ele au reaparut, dar probabil vor fi rezolvate la un moment dat. Utilizatorii care au calculatoarele afectate de aceasta problema a Google Chrome vor vedea si un mesaj care le spune sa apeleze numerele de ajutor telefonic ale celor de la Microsoft, sau Google, insa desigur ca asta nu va rezolva problema.

Google Chrome: ATENTIE la Problema care BLOCHEAZA Calculatoare

Google Chrome ATENTIE Problema BLOCHEAZA Calculatoare 350092 1

Google Chrome este iarasi o tinta a hackerilor deoarece este folosit de catre un numar extrem de mare de persoane, deci pot fi foarte multi utilizatori afectati de la care pot fi cerute plati pentru rezolvarea unei probleme ce poata fi rezolvata de utilizator. In momentul de fata nu exista vreo metoda de a va proteja impotriva acestor atacuri pe Google Chrome, sau alte browsere afectate, asa ca simpla evitare a paginilor infectate este singura solutie, momentan.

Google Chrome nu afiseaza vreo alerta inainte de a accesa vreo pagina infectata cu vreun cod care sa exploateze aceasta problema, deci daca o intalniti, singura solutie e sa inchideti complet Google Chrome din task manager. Din pacate multa lume nu stie sa faca acest lucru, si nici nu stie ca Google Chrome este problema blocarii calculatorului, riscand sa acceseze iar pagina infectata, fara sa stie, si sa isi blocheze din nou calculatorul.