Apple: Decizie SURPRIZA, va RENUNTA la Intel

Apple a luat o decizie complet surprinzatoare si va renunta la Intel pentru viitoarele sale produse, americanii cautand inlocuitori mai buni pentru ei.

Apple Decizie SURPRIZA RENUNTA Intel 350174

Apple ar fi luat o decizie extrem de interesanta si complet neasteptata pentru viitoarele modele de telefoane iPhone, americanii dorind sa renunte la Intel pentru telefoanele ce vor fi lansate in 2020. Conform unei publicatii din Israel care ar fi vazut documente interne ale celor de la Intel, compania nu va furniza modemurile 5G pentru viitoarele modele ale telefoanelor iPhone, ce vor fi lansate in cursul anului 2020 de catre Apple pentru clienti.

Apple i-ar fi notificat deja pe cei de la Intel in legatura cu decizia sa de a nu cumpara modemuri 5G pentru iPhone de la ei, astfel ca dezvoltarea acestei componente a fost oprita si inginerii redirectionati spre alte proiecte. Apple urma sa fie principalul partener Intel care sa cumpere acele modemuri 5G, iar in lipsa contractului cu cei din Cupertino pentru viitoare modele ale iPhone, Intel a decis sa se concentreze pe alte proiecte care sa-i si aduca bani.

Apple: Decizie SURPRIZA, va RENUNTA la Intel

Apple pare sa aiba o munca destul de dificila in ceea ce priveste implementarea de suport 5G in viitoare modele ale iPhone, iar din moment ce Intel nu-i poate furniza ce are nevoie, va fi interesant de vazut cine o va putea face. Zilele trecute am aflat ca Mediatek ar putea furniza modemuri 5G pentru iPhone incepand cu primele modele lansate de catre cei de la Apple, asa ca e de asteptat ca Intel sa fi fost scoasa din lantul de parteneri Apple chiar din acest motiv.

“Apple has notified Intel it will not use a mobile modem developed by the chipmaker in its next-generation mobile device, Intel executives said in the communications. Further development of the modem component internally called “Sunny Peak” is halted and Intel’s team working on the product will be redirected to other efforts.”

Apple s-a folosit de Intel pana acum pentru a pune presiune pe cei de la Qualcomm si a-i forta sa isi reduca preturile pentru modemuri si licente pentru tehnologiile folosite in iDevice-uri, dar se pare ca acele vremuri vor disparea. Ce va face Apple pentru iPhone in viitor este necunoscut deocamdata, dar daca renunta la Intel, ar fi bine sa gaseasca o compenie care sa aiba componente bune, deoarece modemurile Intel sunt mult inferioare celor ale Qualcomm.