Samsung are Telefoanele care se STRICA cel mai REPEDE

Samsung are telefoanele mobile care se strica cel mai repede, coreenii avand cele mai mari probleme dintre toti producatorii, la nivel global, in 2018.

Samsung Telefoanele STRICA REPEDE 350883

Samsung are telefoanele care se strica cel mai repede, conform unui studiu publicat in cursul noptii trecute de catre o companie americana, coreenii fiind pusi intr-o situatie destul de neplacuta din cauza lui. Dintre toti producatorii de telefoane Android, Samsung este compania cu cele mai multe telefoane stricate, 27.4% din totalul inregistrat pana acum apartinand coreenilor, cei de la Xiaomi fiind responsabili pentru 14.2%, iar Motorola pentru 9.6%.

Samsung Telefoanele STRICA REPEDE 350883 1

Samsung vinde cele mai multe telefoane dintre toti producatorii, asa ca e normal sa aiba si cel mai mare procent de unitati stricate din cauza volumului de unitati pe care le livreaza la nivel global. Daca ar fi sa facem o comparatie cu Huawei, care vinde cam o treime din ce vinde Samsung, in cazul chinezilor procentul de telefoane stricate raportate de catre clienti este ceva mai mic, deci teoretic acolo exista si calitate mai buna pentru utilizatorii care le cumpara.

Samsung Telefoanele STRICA REPEDE 350883 2

Samsung are problemele cele mai mari cu performantele telefoanelor sale, mai mult ca sigur din cauza Android, utilizatorii acestei platforme plangandu-se deasemenea de camera, microfonul si sistemul de incarcare al bateriei. Facand o comparatie cu anul trecut, platforma Android a scapat de problemele cu inchiderea subita a aplicatiilor, si cele cu semnalul, dar are parte de altele noi in cele pe care vi le-am mentionat mai sus, majoritatea afectand utilizatorii Samsung.

Samsung are Telefoanele care se STRICA cel mai REPEDE

Samsung Telefoanele STRICA REPEDE 350883 3

Samsung nu o duce prea bine, insa nici in cazul celor de la Apple situatia nu e prea “roz”, aici telefoanele iPhone 6 si iPhone 6S avand cea mai mare rata de stricare dintre toate modelele. Avand in vedere ca acestea sunt si cele mai multe active la nivel global, e normal sa fie asa, insa e surprinzator ca iPhone X apare in top 10, dar din pacate nu avem parte si de o comparatie privind procentul de telefoane iPhone si Samsung stricate si raportate de clienti.

Samsung Telefoanele STRICA REPEDE 350883 4

Daca in cazul telefoanelor Android versiunea Nougat e cea mai problematica, in cazul iPhone iOS 11 genereaza cele mai mari probleme, dar asta e normal din moment ce peste 80% dintre iDevice-uri ruleaza iOS 11. In cazul Samsung nu avem o impartire pe dispozitive, dar e foarte posibil ca tot Android Nougat sa fie problema, mai ales ca are un numar foarte mare de utilizatori activi la nivel global, deci sunt si sansele mai mari sa existe mai multe telfeoane cu probleme.

Samsung Telefoanele STRICA REPEDE 350883 5

Samsung este cel mai mare producator de telefoane la nivel global, deci daca 18.9% dintre telefoanele vandute s-au stricat, cam un sfert sunt ale coreenilor, in baza datelor de la inceputul articolului. Comparand iOS ci Android, vorbim despre procente de 15.2% fata de 18.9% in cazul ratei de stricare a telefoanelor vandute, insa trebuie sa avem in vedere ca facem o compartie intre 220 de milioane de telefoane vandute anual si 1.1 miliarde de telefoane vandute anual.

15 COMENTARII

  1. As fi mai ingrijorat de iOS, pt ca 15.2% telefoane stricate din 220 de milioane, este mai nasoala, fata de 18.9 din 1.1 miliarde de telefoane :)))

  2. Nu sunt fan Samsung si nici nu ma prea intereseaza, dar sincer nu cred ca telefoanele lor se strica cel mai repede.

    Cat despre problema performantelor in timp este un aspect bine cunoscut pentru Android. Acesta fiind unul din motivele de baza de ce foarte multi folosesc iOS.

    Vorbind despre telefoane cu probleme este normal ca iPhone sa aiba mai putine probleme fecat telefoanele cu Android deoarece iPhone inseamna premium. Android inseamna doar smartphone majoritatea fiind middle class.

  3. Sunt vandute aproape de 5 ori mai multe telefoane cu Android fata de cele cu iOS, iar diferenta la rata de telefoane stricate este de doar 3.6% … nu ti se pare ca se strica cam multe telefoane cu iOS?
    Mai punem la calcul ca in acel 1.1 miliarde de telefoane, gasim toate pocnitorile de 2 lei? in schimb la Apple ce telefoane gasim?

  4. Tu esti de mult pe iPhone, de cand ai aparut pe aici . Nu prea cred ca ai avut Samsung niciodata , mai ales S8 , si cu burn pe ecran dupa 7 luni.

    Eu am avut toate Galaxy S in afara de S8 . Niciunul nu a avut burn , si S2, S3 ,S4, S5 le vad si acum mergand la cei carora le-am vandut . Niciunul nu are burn , nici chiar S2-ul din 2011.
    S7 e la nevasta-mea ca nou. S9 al meu nici nu se pune in discutie.

  5. Ma fratilor,am samsung note 4 din 2014 de cand a aparut si iphone 6s din toamna lui 2016,samsungul merge brici am schimbat bateria o data si atat la iphone 6s si nu prea al butonez mam saturat,schimbat bateria,schimbat casca,schimbat mufa de ancarcare cu microfon,schimbat folia cu microfonul ambiental,acum sa dus si butonul de home asa ca am pierdut su amprenta,notul 4 merge super si al folosesc intens nu al tin de bibelou!

  6. Experiența mea cu Samsung s8 a fost una de neuitat ? am avut un s8 cumpărat de la Altex și după 7 luni sa stricat display-ul cu efect de burn in , l-am trimis în service pe garanție și au zis Cami schimba display-ul.Nu am fost de acord cu un telefon de 30 mil după 7 luni sa stau cu el știind că a fost desfăcut și reparat.Am sunat la Samsung România iar reprezentantul Samsung, după ce i-am cerut înlocuirea produsului cu unul nou mi-a replicat că display-ul defect cu burn in nu face obiectul garanției și mă întrebat dacă am citit termenii și condițiile de utilizare.A închis cu o replica misto , dacă nu-mi convine ami da telefonul înapoi cu display-ul defect.Am acceptat așa reparat ,l-am vândut și acum am un X de care sunt foarte mulțumit.Nu mai trec niciodată pe Samsung sau android.

  7. Poți să explici? Inițial ai spus că îți schimbă displayul pe garanție dar mai apoi spui că nu(asta este o minciună, un ecran cu burn in este schimbat pe garanție), deci ție îți plac telefoanele refurbished? Tu crezi că Apple îți înlocuiește telefonul cu unul nou nouț? Prima oară îți dă unul refurbished și apoi o unitate de schimb a2-a oară. O colegă care a trimis de 2 ori în service un iPhone 7(prima oară pentru o placă de bază arsă), a primit unul refurbished dar apoi a avut probleme cu microfonul ( a fost și pe aici un articol cu problema respectivă…dată de iOS doar că era permanentă), a trimis iarăși telefonul in garanție și a primit o unitate de schimb, modelul este NN912ZD/A, N-ul ăla îți spune că smartphone-ul a fost schimbat pe garanție cu o unitate de schimb (care tot refurbished sunt), ia intră pe iPhone-ul tău și o să vezi la model că începe cu litera M, adică smartphone-ul este nou. Poți să cauți liniștit pe internet și să verifici. Ție îți schimba ecranul și ești sigur că ăla este 100% nou, nu ai de pierdut nimic. Dacă se strica iarăși posibil primești un alt smartphone. https://uploads.disquscdn.com/images/af140e616c5adb43d6c150675692da653ec866861dda69d50675f7213d72648b.jpg

  8. La patru zile după ce a ajuns telefonul în service a schimbat display-ul, după ce l-au reparat și urma să-l trimită pe magazin am sunat la Samsung.Reprezentantul Samsung mi-a spus că nu trebuia reparat dar l-au reparat din bunăvoința lor ? incerca să mă convingă că e vina mea , mă tot întreba dacă fac taximetrie sau daca folosesc o aplicație gen google maps sau daca joc jocuri pe telefon.Stiu că au schimbat rama display-ul și bateria.Dar nu trebuia să-mi pună pumnul în gura tipic românesc , dacă vrei ok daca nu asta e ?.Cred că greșeala mea a fost că am sunat la Samsung după ce a fost schimbat display-ul și telefonul era pregătit de retur in magazin.Detin in casa un iPhone 5s de 4 ani două iPhone 7 de aproape doi ani ,mai au puțin și ies din garanție și merg fara probleme.Acum avem și două x-uri și îl cumpărăm pe al trei-lea.Eram singurul din casa cu Samsung acum nu regret nici o clipă că am trecut iarăși pe iPhone.

  9. Tu esti de mult pe iPhone, de cand ai aparut pe aici . Nu prea cred ca ai avut Samsung niciodata , mai ales S8 , si cu burn pe ecran dupa 7 luni.

    Eu am avut toate Galaxy S in afara de S8 . Niciunul nu a avut burn , si S2, S3 ,S4, S5 le vad si acum mergand la cei carora le-am vandut . Niciunul nu are burn , nici chiar S2-ul din 2011.
    S7 e la nevasta-mea ca nou. S9 al meu nici nu se pune in discutie.

  10. Eu am zis adevărul ,fiecare crede ce vrea .Cineva mai sus scrie ce a pățit colega lui cu iPhone , eu nu am pățit cu iPhone nimic că ia dar asta nu înseamnă că nu sa întâmplat ? ideea e că dacă nu sa stricat la tine nu înseamnă că nu se strica și la alții .