Vanzarile de PC-uri Inregistreaza PRIMA Crestere in 6 ani

Vanzarile PC PRIMA Crestere 6 ani 350947

Vanzarile de PC-uri au inregistrat prima crestere trimestriala din ultimii 6 ani, interesul oamenilor pentru aceste dispozitive incepand sa fie tot mai mare, estimarile pentru viitor fiind bune. Piata PC-urilor a crescut cu 1.4% in T2 2018 fata de T2 2017, diferenta in sine fiind mica, dar important este ca vanzarule generale au crescut dupa atatea scaderi.

Marea majoritate a vanzarilor de PC-uri in T2 2018 au venit de la companiile care au investit bani in asemenea produse, in timp ce utilizatorii obisnuiti au cheltuit mai putini bani. Practic, piata PC-urilor este sustinuta acum de catre companiile care trebuie sa le ofere angajatilor statii de lucru pentru a fi productivi, insa consumatorii inca evita PC-urile.

Vanzarile de PC-uri Inregistreaza PRIMA Crestere in 6 ani

Vanzarile PC PRIMA Crestere 6 ani 350947 1

Lenovo si HP au ramas in continuare cei mai mari vanzatori de PC-uri la nivel global, controland impreuna peste 40% din vanzarile intregii piete, ambii inregistrand cresteri. Cei de la Dell au ramas pe pozitia a doua, inaintea companiei Apple, ambele inregistrand cresteri in vanzari, insa pentru cei din Cupertino cresterea este mult mai mica decat in alti ani.

“PC shipment growth in the second quarter of 2018 was driven by demand in the business market, which was offset by declining shipments in the consumer segment. In the consumer space, the fundamental market structure, due to changes on PC user behavior, still remains, and continues to impact market growth. Consumers are using their smartphones for even more daily tasks, such as checking social media, calendaring, banking and shopping, which is reducing the need for a consumer PC.”

Apple conteaza in piata PC-urilor mult mai putin decat in piata telefoanelor si a tabletelor, iar asta deoarece are produse foarte scumpe, fara optiuni ieftine pentru marea masa de consumatori. Desigur ca Apple nu a pus vreodata pret pe cresterea cotei de piata in segmentul PC, desi Tim Cook s-a laudat cu evolutia vanzarilor, dar ele raman in continuare sub cele ale marilor producatori.