WhatsApp: Schimbarea MAJORA Lansata in DISPERARE de Cauza

WhatsApp a anuntat astazi o noua schimbare majora lansata in disperare de cauza de catre compania americana, ea fiind disponibila pe iPhone si Android.

WhatsApp Schimbarea MAJORA Lansata DISPERARE Cauza

WhatsApp a anuntat noaptea trecuta o noua schimbare majora pentru aplicatia pe care o ofera pentru iPhone si Android, ea venind in disperare de cauza deoarece compania nu mai stie cum sa rezolve o problema extrem de grava. Stiti deja ca WhatsApp este folosita in India pentru raspandirea de stiri false care duc la uciderea de oameni nevinovati, o persoana fiind linsata chiar in weekend, 30 de oameni fiind retinuti de politie in urma acestei noi tragedii.

WhatsApp este amenintata de catre autoritatile din India cu blocarea in tara, asa ca a anuntat o alta schimbare pe care o testeaza in ideea de a limita raspandirea nestingherita de stiri false in cadrul platformei sale. Mai exact, WhatsApp a anuntat ca va limita posibilitatea de a retrimite mesaje catre grupuri pentru a impiedica raspandirea stirilor false in prea multe grupuri de discutii de catre o singura persoana, ceva ce se intampla extrem de des in India.

WhatsApp: Schimbarea MAJORA Lansata in DISPERARE de Cauza

WhatsApp va limita in India posibilitatea de a retrimite mesaje la mai mult de 5 grupuri de conversatii, insa mai mult decat atat, aplicatia nu va mai avea langa imagini si clipuri video butonul de partajre rapida. Cei de la WhatsApp au descoperit, cel mai probabil, ca acestea sunt principalele metode prin care indienii distribuie stirile false, asa ca implementeaza aceste limitari pentru a-i impiedica sa mai propage minciuni pe care cei mai prosti ca pietrele le iau de bune si omoara oameni.

“Today, we’re launching a test to limit forwarding that will apply to everyone using WhatsApp. In India – where people forward more messages, photos, and videos than any other country in the world – we’ll also test a lower limit of 5 chats at once and we’ll remove the quick forward button next to media messages. We believe that these changes – which we’ll continue to evaluate – will help keep WhatsApp the way it was designed to be: a private messaging app.”

WhatsApp va impune aceste limitari si la nivel global, desi e posibil ca ele sa fie usor diferite, compania spunand ca va analiza modul in care schimbarile afecteaza utilizarea platformei si vor lua o decizie finala in viitorul apropiat. WhatsApp vrea sa isi readuca platforma “la origini”, adica sa redevina una pentru mesagerie privata, iar asta ar presupune eliminarea completa a grupurilor de conversatii, ceva ce nu va fi facut, desi limitarea lor doar in India ar fi utila.