MacBook Pro 2018: Problema MARE de care TOTI Clientii Trebuie sa Stie

MacBook Pro 2018 Problema MARE Clientii Stie

MacBook Pro 2018 a fost lansat in iulie de catre compania Apple, iar pana acum a fost dezasamblat in fel si chip pentru a ni se arata ce ascunde in interior noul model de laptop. Ceea ce nu s-a descoperit in interiorul sau este un port pentru extragerea de date in cazul in care MacBook Pro 2018 se strica, unul similar fiind implementat in modelele anterioare.

MacBook Pro 2018 vine cu un SSD care este sudat de placa de baza si nu poate fi schimbat de catre utilizator, iar aceasta ar putea fi o foarte mare problema. Acelasi lucru s-a intamplat si cu modelele anterioare, doar ca in cazul lor placa logica avea un port care permitea extragerea de date in cazul in care laptop-ul s-ar fi stricat, dar MacBook Pro 2018 nu are asa ceva.

MacBook Pro 2018: Problema MARE de care TOTI Clientii Trebuie sa Stie

MacBook Pro 2018 nu poate avea datele extrase in acelasi mod precum modelele anterioare, daca s-ar strica, angajatii celor d ela Apple confirmand acest lucru. Mai mult decat atat, ei au spus ca in momentul de fata nu exista vreo metoda de a recupera datele dintr-un MacBook Pro 2018 in cazul in care laptop-ul se strica si nu mai poate fi pornit.

“Multiple sources claim that data cannot be recovered if the logic board has failed on a 2018 MacBook Pro. The data recovery port was likely removed because 2018 MacBook Pro models feature Apple’s custom T2 chip, which provides hardware encryption for the SSD storage. Apple’s internal 2018 MacBook Pro Service Readiness Guide, obtained by MacRumors, advises technicians to encourage customers to back up to Time Machine frequently.”

Angajatii Apple trebuie sa le recomande oamenilor sa faca update-uri dese ale datelor folosind Time Machine, iar daca apar probleme cu MacBook Pro 2018, ar trebui sa contacteze companii terte de recuperare a datelor. Imi vine destul de greu sa cred ca Apple nu poate extrage date dintr-un MacBook Pro 2018 stricat, insa in ziua de zi orice e posibil.