Telegram: Functia CONTROVERSATA Lansata in Aplicatie

Telegram a implementat o noua functie controversata in aplicatia pentru telefoane si tablete, ea generand numeroase discutii in randul utilizatorilor.

Telegram Functia CONTROVERSATA Lansata Aplicatie

Telegram are incepand de astazi o noua functie controversata care a generat deja foarte multe discutii in randul utilizatorilor din lumea intreaga, iar ele nu se vor opri prea curand doarece vorbim despreceva ce nu ar trebui sa fie oferit. Mai exact, incepand de astazi, aplicatia Telegram le permite utilizatorilor din lumea intreaga sa stocheze in aplicatie documente oficiale emise de catre autoritati statale, mai exact carti de identitate, pasapoarte, etc.

Telegram a integrat aceasta functionalitate pentru a usura munca oamenilor carora li se cere sa-si dovedeasca identitatea in diverse servicii de socializare pe care le folosesc, foarte multe cerand acest lucru de-a lungul timpului. Telegram spune ca toate documentele oamenilor sunt incarcate in infrastructura sa cloud pentru accesare usoara de oriunde din lume, partajarea cu diverse alte servicii care cer certificarea noastra putand fi facuta imediat.

Telegram: Functia CONTROVERSATA Lansata in Aplicatie

Telegram spune ca stocheaza in mod criptat documentele utilizatorilor, indiferent de natura acestora, astfel ca utilizatorii ar trebui sa fie, teoretic, linistiti ca pozele pe care le incarca nu sunt accesate de catre companie. Telegram analizeaza mai apoi documentul, certifica faptul ca noi suntem intr-adevar cei care l-au incarcat, iar mai apoi poate oferi aceasta certificare si pentru alte servicii care vor sa afle adevarata noastra identitate, dar ele trebuie sa aiba incredere in Telegram.

“Telegram wants to implement third-party verification support for Passport. This means that rather than directly sending your ID to each service, Telegram will simply verify that your account is real and log you into supported apps.”

Telegram nu este cunoscuta ca o retea sigura, prin intermedul sau fiind distribuit tot felul de continut, de la piratat, si pana la poze cu continut pornografic, inclusiv cu minori, asa ca reputatia companiei nu e chiar cea mai buna. Totusi, Telegram a refuzat sa le ofere rusilor acces la serverele sale, iar asta a demonstrat in ochii multora ca este o companie de incredere, asa ca ramane de vazut ce va decide fiecare si cati isi vor incarca pozele in platforma lor.

1 COMENTARIU

  1. După părerea mea este una dintre cele mai sigure aplicații ! Am folosit și folosesc diverse aplicații de acest gen dar Telegram e buna pentru o categorie de oameni…nu pentru toți. Cum ai spus și in articol…faptul ca nu a cedat in fata rușilor spune foarte multe !