Apple PIERDE un Proces in care e ACUZATA de COPIEREA unor Tehnologii

Apple a pierdut un nou proces in care este acuzata de copierea unor tehnologii care au legatura cu sisteme de comunicatii wireless, iPhone fiind in centrul problemei.

Apple PIERDE Proces ACUZATA COPIEREA Tehnologii

Apple a pierdut ieri un proces intentat de catre compania WiLan cu ceva timp in urma, iar americanii sunt obligati sa plateasca suma de 145.1 milioane de dolari drept despagubiri. Cei de la Apple au fost gasiti vinovati de un juriu din California de copierea tehnologiilor protejate prin doua brevete de inventie detinute de catre compania Canadiana de ceva timp.

Apple ar fi implementat in iPhone tehnologii wireless care ar fi fost protejate prin brevete de inventie de catre cei de la WiLan, iar americanii nu le-au licentiat in prealabil. Vorbim despre doua tehnologii care administreaza modul in care iPhone se conecteaza si foloseste retele wireless, probabil cele GSM, nu neaparat Wi-Fi, WiLan fiind foarte bucuroasa de decizia de astazi.

Apple PIERDE un Proces in care e ACUZATA de COPIEREA unor Tehnologii

Apple si WiLan s-au mai intalnit in instanta si in trecut, iar in 2013 compania din Cupertino a castigat un proces care avea la baza tot tehnologii de comunicatii wireless. WiLan face parte dintr-un grup de companii care se lauda cu faptul ca are un portofoliu vast de brevete de inventie pe care le licentiaza pentru o varietate de producatori din lumea intreaga.

“In a trial verdict rendered on August 1, 2018 in the United States District Court for the Southern District of California a jury awarded WiLAN $145.1 million in damages against Apple Inc. for infringement of WiLAN’s US patent Nos 8,457,145 and 8,537,757.”

Apple va ataca cu siguranta aceasta decizie, ea nefiind definitiva, asa ca ramane de vazut cat succes va avea in a castiga in fata celor de la WiLan in a schimba acest verdict. Este posibil ca Apple sa nu castige in final acest proces, si sa fie obligata sa plateasca o suma foarte mare de bani pentru incalcarea tehnologiilor.