Facebook: DE CE au fost BLOCATE Conturile Romanilor SUPARATI pe Politie

Facebook a explicat astazi de ce au fost blocate partial conturile romanilor care au lasat comentarii si rating-uri negtive pe pagina Politiei Romane.

Facebook BLOCATE Conturile Romanilor SUPARATI Politie

Facebook a fost platforma prin care multi cetateni romani si-au aratat supararea pe Politia Romana dupa ce placutele masinii cu mesaj impotriva PSD au fost confiscate, iar soferului i-a fost retinut permisul, si i-a fost facut un dosar penal. Romanii s-au suparat pe Politia Romana si au luat cu asalt pagina de Facebook a institutiei, lasand foarte multe review-uri negative, care au afectat rating-ul paginii, totul intr-o perioada foarte scurta de timp.

Facebook a inceput apoi sa suspende conturile unora dintre utilizatorii care au lasat comentarii si rating-uri negative pe pagina Politiei Romane, iar desigur ca utilizatorii au inceput sa dea vina pe raportari facute de catre Politie. Multi au afirmat ca au conturile suspendate deoarece Politia Romana le-a raportat la Facebook, iar compania americana a decis sa le restrictioneze accesul la acordarea de comentarii si rating-uri paginii respective, in putine cazuri extreme unele conturi fiind blocate complet.

Facebook: DE CE au fost BLOCATE Conturile Romanilor SUPARATI pe Politie

Facebook a fost intrebata ce s-a intamplat cu conturile romanilor care n-au mai putut lasa comentarii si rating-uri pe pagina Politiei Romane, compania americana raspunzandu-le celor de la HotNews cu comentariul de mai jos. Facebook sustine ca totul a fost doar o greseala a inteligentei sale artificiale, restrictiile aplicate conturilor si stergerea rating-urilor si comentariilor declansand o masura anti-spam implementata de companie, deci nu Politia Romana ar fi raportat ceva.

“We’re very sorry about this mistake. The profiles were removed in error by our automated systems and were restored as soon as we were able to investigate. We are sorry for any inconvenience caused. (…) I confirm that what we have investigated and discovered is the fact that the blocking was a result of an error in anti-spam automated systems.”

Facebook isi asuma toata vina pentru aceasta problema, iar, ca sa fiu sincer, nu prea cred ca s-ar fi intamplat asa ceva chiar daca Politia Romana ar fi raportat conturile celor care au lasat comentarii negative, pentru ca lucrurile nu functioneaza atat de simplu. Cei de la Facebook s-au confruntat, probabil, cu spam prin rating-uri si comentarii, in cazul altor pagini, asa ca asaltul romanilor asupra paginii Politiei Romane a declansat un sistem de siguranta care a blocat automat pe toata lumea care a comentat.