iPhone: Renunta Apple la Ecranele LCD pentru OLED ?

Apple intentioneaza sa renunte la ecranele LCD pentru cele OLED, iar astazi aflam si cateva detalii cu privire la strategia americanilor, si cand se va intampla asta.

iPhone Apple Ecranele LCD OLED

Unele zvonuri aparute la inceputul acestui an sugerau faptul ca Apple urmeaza sa renunte la ecranele LCD pentru cele OLED incepand cu anul 2019, insa se pare ca lucrurile nu vor sta chir asa. Mai exact, cei de la Apple i-ar fi contractat pe cei de la LCD pentru a produce asemenea ecrane si pentru modele ale iPhone care vor fi lansate pe piata in anul 2019.

iPhone 9 va avea un ecran LCD Full Active, nu OLED, asa cum credeau unii, iar cei de la Apple vor pastra ecranele OLED in telefoanele iPhone inclusiv si in anul 2019. Motivele pentru pastrarea acestei strategii nu sunt cunoscute deocamdata, insa e foarte posibil ca Apple sa nu aiba de unde cumpara atat de multe ecrane OLED pe cat are nevoie, nici in 2019.

iPhone: Renunta Apple la Ecranele LCD pentru OLED ?

LG va furniza si ecrane OLED pentru compania Apple in cursul anului 2019, insa cantitatile vor fi foarte mici, de cateva milioane de unitati, cu mult sub ceea ce este nevoie pentru iPhone. LG nu a reusit sa faca suficient de rapid investitii pentru a isi deschide fabrici in care sa produca ecrane OLED, asa ca Apple e obligata sa ramana la Samsung, cel putin deocamdata.

“LG Display is currently working on developing LCD LCD panels as well as OLEDs to be applied to 2019-type iPhones at Apple’s request.”

iPhone 9 nu va fi, deci, ultimul iPhone nou care are ecran LCD, compania Apple preferand sa tina costurile de productie la un nivel redus, pentru a putea genera si vanzari bune. Daca lucrurile vor continua in acelasi ritm, atunci in 2019 putem astepta noi modele ale iPhone in toamna, daca nu cumva Apple va lansa si mult asteptatul iPhone SE 2 undeva prin primavara.