Google Maps: Problema PERICULOASA pe iPhone si Android

Google Maps are o problema care poate deveni foarte periculoasa pe iPhone si Android, utilizatorii trebuind sa fie extrem de atenti la ce se intampla in aplicatie.

0

Google Maps Problema PERICULOASA iPhone Android

Google Maps este unul dintre cele mai folosite sisteme pentru navigare ghidata si geolocalizare, compania Google creand o platforma pe care sute de milioane de oameni o folosesc lunar in lumea intreaga. Google Maps este o platforma gratuita, insa cei de la Google vand reclama prin intermediul sau, iar in unele cazuri aceste reclame pot crea situatii periculoase, asa cum s-a intampla cu un utilizator din SUA care avea nevoie sa ajunga la un spital din apropiere.

Google Maps a fost folosita de catre utilizator pentru a gasi cea mai apropiata unitate de primiri urgente, insa primul rezultat afisat de catre platforma era o reclama care-l directiona la un spital mai indepartat decat optiunea urmatoare. In imaginea de mai jos, optiunea A afisata de catre Google Maps este o reclama, insa optiunea B este un rezultat care nu e promovat, dar care este cu 15 minute mai aproape de utilizator decat optiunea promovata.

Google Maps: Problema PERICULOASA pe iPhone si Android

Google Maps Problema PERICULOASA iPhone Android 1

Google Maps afiseaza reclame pentru o varietate de cautari pentru locatii, insa in cazuri de acest gen, cand oamenii sunt grabiti sa ajunga la spital intr-o situatie de urgenta, ar putea trece peste faptul ca ar putea alege o reclama. Mai mult decat atat, intr-o situatie de acest gen, o diferenta de 15 minute intre distanta fata de casa si spital poate avea consecinte grave asupra sanatatii persoanei, iar totul pentru ca Google Maps nu stie cand nu ar trebui sa afiseze reclame.

“This ad in “emergency room near me” is way farther than the second option. In a panic, you might hit directions for option A and end up spending an extra 15 minutes on the road.”

Google Maps este un serviciu extrem de util pentru foarte multa lume, insa trebuie folosit cu foarte multa atentie in situatiile de urgenta, iar asta pentru ca pot aparea probleme cu efecte grave. Google Maps marcheaza totusi reclamele cu cate un indicator in dreptul lor, chiar daca acesta este destul de mic, insa pe harta, ele sunt vizibile cu un buton verde, care ar trebui sa dea de inteles ca e vorba despre o reclama, si nu despre un rezultat real.