Windows 10: Functia la care NIMENI nu se Astepta

Windows 10 are o noua functie foarte importanta pentru calculatoare, cei de la Microsoft implementand-o in mod complet neasteptat pentru utilizatori.

Windows 10 Functia NIMENI Astepta

Windows 10 are o noua functie extrem de buna pregatita de catre compania Microsoft pentru cei care folosesc sistemul de operare, ea fiind complet neasteptata pentru ca zvonuri privind posibila sa lansare n-au aparut pana acum. mai exact, vorbim despre o functie care poarta denumirea InPrivate Desktop, ea permitandu-le celor care utilizeaza Windows 10 sa ruleze aplicatii nesemnate fara a exista riscul ca sistemul de operare sa fie compromis in vreun fel.

Windows 10 are aceasta functie pregatita deocamdata doar pentru cei care folosesc sistemul de operare in cadrul companiilor, insa exista posibilitatea ca ea sa fie extinsa si pentru utilizatorii obisnuiti. Multumita functiei InPrivate Desktop, Windows 10 va permite rularea de aplicatii nesemnate intr-un sandbox, adica fara ca ele sa poata interactiona cu sistemul de operare prea mult si fara a interactiona cu alte aplicatii, la inchidere acel sandbox fiind sters de sistemul de operare.

Windows 10: Functia la care NIMENI nu se Astepta

Windows 10 Functia NIMENI Astepta 1

Windows 10 nu le va permite aplicatiilor de acest gen sa faca schimbari pentru sistemul de operare, sau fisierele de sistem din calculatoare, totul fiind gandit pentru a ii proteja pe utilizatori de aplicatii de tip malware. Desigur ca totul are la baza faptul ca in Windows 10 sa nu fie rulate alte aplicatii necunoscute, decat cele din Windows Store, altfel functia InPrivate Desktop se va dovedi a fi complet inutila pentru cei care vor dori sa o foloseasca in calculatoare.

“InPrivate Desktop (Preview) provides admins a way to launch a throwaway sandbox for secure, one-time execution of untrusted software. This is basically an in-box, speedy VM that is recycled when you close the app!”

Windows 10 va permite folosirea acestei functii la fel cum este folosita o masina virtuala, deci este nevoie si de minim 4 GB de memorie RAM si 2 nuclee ale procesorului pentru utilizarea ei de catre cei care o doresc. Deocamdata nu exista vreo posibila data zvonita pentru lansarea acestei functii pentru Windows 10, insa chiar daca va fi disponibila intr-o versiune a Windows lansata in perioada urmatoare, cei care folosesc versiunile Enterprise vor fi primii care vor beneficia de ea.