Intel: Procesoarele de Generatia a 9-a vor fi Lansate Curand

Intel se pregateste sa lanseze curand procesoarele din generatia a 9-a pentru calculatoare, compania americana oferind imbunatatiri simtitoare pentru ele.

Intel Procesoarele Generatia 9 Lansate

Intel pregateste in aceasta perioada lansarea procesoarelor din generatia a 9-a, compania americana dorind sa le aduca pe piata mult mai repede decat si-au imaginat multi dintre clienti. Mai exact, desi procesoarele Intel Cannon Lake vor ajunge abia in 2019, anul acesta compania va lansa procesoarele din generatia a 9-a, ele urmand a ajunge pe piata pe 1 octombrie.

Intel va continua sa produca aceste procesoare folosind un proces de fabricatie de 14nm, iar abia din va trece la un proces de fabricatie de 10nm pentru seria Cannon Lake. Cei de la Intel intentioneaza sa lanseze pe 1 octombrie noi procesoare i5, i7, si i9 pe care le va cataloga ca fiind din generatia a 9-a, deci ele urmeaza sa aduca si imbunatatiri serioase pentru clienti.

Intel: Procesoarele de Generatia a 9-a vor fi Lansate Curand

Unul dintre cele mai importante modele din serie este Intel i9-9900K, care va fi livrat cu 8 nuclee si 16 thread-uri, el avand 16 MB L3 cache si o placa grafica integrata Intel UHD 620. Procesoarele Intel i7 din generatia a 9-a urmeaza sa aiba deasemenea 8 nuclee si 8 thread-uri, in timp ce modelele i5 vor avea 6 nuclee si 6 thread-uri, deci vor fi imbunatatiri “pe linie”.

“Intel is prepping their latest mainstream processor lineup for release soon. As part of the 9th Gen family, the new processors will come with more cores and faster clocks, all thanks to improvements in the 14nm process node. Our sources report that Intel is planning to launch their unlocked SKU family along with the Z390 series on 1st October which does confirm previous rumors.”

Intel va lansa initial procesoarele pentru care se va putea face overclock fara limitare la multiplicator, in timp ce altele vor fi disponibile abia la inceputul anului 2019. Nu se stie cand in 2019 vor fi lansate procesoarele din seria Cannon Lake, asa ca ramane de vazut cand vor putea fi cumparate, si cat urmeaza sa coste cand vor fi disponibile in magazine.