Huawei: TOATE Produsele sunt INTERZISE de azi

Huawei are interzise toate produsele incepand de astazi, compania chinezeasca fiind considerata un risc pentru siguranta nationala, iata cum se aplica decizia.

Huawei TOATE Produsele INTERZISE

Huawei are telefoanele interzise incepand de astazi, impreuna cu cei de la ZTE, in urma semnarii unui ordin prezidential care le interzice angajatilor guvernamentali sa mai foloseasca produsele mobile ale celor doua companii. Vorbim despre o interdictie impusa de catre SUA printr-un ordin prezidential semnat astazi de catre Donald Trump, astfel ca telefoanele Huawei si ZTE vor disparea de la tot personalul bugetar din cadrul aparatului administratov, si nu numai.

Huawei are telefoanele vizate si de interdictie pentru companiile care au contracte cu statul, dar si pentru agentiile guvernamentale care functioneaza in subordinea presedintelui, adica CIA, FBI, NSA, Serviciile Secrete, etc. Nu doar telefoanele celor de la Huawei si ZTE sunt vizate de catre acest ordin, ci si orice alte produse ale companiilor pe care pot fi stocate date ale utilizatorilor, deci inclusiv tablete, laptop-uri si multe alte tipuri de dispozitive similare.

Huawei: TOATE Produsele sunt INTERZISE de azi

Huawei poate vinde alte componente care nu pot stoca date ale utilizatorilor, inclusiv cei de la ZTE, iar bugetarii si companiile care lucreaza cu guvernul le pot cumpara fara probleme, dar cu conditia ca ele sanu stocheze date. Toate produsele Huawei care pot stoca date trebuie eliminate complet din adminsitratia guvernamentala, agentii, companii partenere, din armata, si orice fel de alta institutie care este finantata de catre guvernul american in momentul de fata.

“US government employees, contractors and agencies might have to ditch most of their Huawei and ZTE tech. The President has signed the Defense Authorization Act into law, and part of it is a ban on devices and equipment used to route or view user data made by the two companies and some other Chinese manufacturers. Government contractors can still use components that don’t handle user data in any way.”

Huawei este considerata un risc pentru securitatea nationala a SUA, la fel ca si ZTE, astfel ca presedintele Donald Trump a decis sa elimine complet produsele celor doua companii din tot ceea ce are legatura cu functionarea statului. E greu de spus in ce masura Huawei si cei de la ZTE se asteptau la interzicerea in institutiile din SUA a tuturor produselor care pot stoca date ale utilizatorilor, insa aceasta e o lovitura dura pentru ambitiile chinezilor de a intrece Apple in vanzari.