PRIMA Tara care va BOICOTA Vanzarile iPhone

Prima tara care va boicota vanzarile iPhone a anuntat astazi masura prin vocea presedintelui sau, compania Apple urmand a avea noi probleme si vanzari reduse.

Tara BOICOTA Vanzarile iPhone

Turcia anunta ca va boicota vanzarile telefoanelor iPhone ale companiei Apple in urma sanctiunilor impuse de catre SUA, iar asta va duce la o crestere foarte mare a pretului acestor produse ale americanilor. Turcia va aplica sanctiuni impotriva importurilor de produse americane in tara, iar aici vorbim despre o varietate de produse electronice, printre care si iPhone, anuntul fiind facut de catre presedintele Recep Erdogan in cursul acestei zile.

Erdogan a mentionat iPhone din cauza popularitatii pe care telefonul il are in SUA, chiar presedintele folosindu-l, insa a afirmat deasemenea ca exista alternativa de a cumpara telefoane ale Samsung. In discutie a fost adusa si o companie locala care produce telefoane, ea avand denumirea Vestel Venus, presedintele dorind ca tara sa sa produca singura tot ceea ce are nevoie, fara a mai depinde de produsele provenite de la alte tari, totul din cauza lui Donald Trump.

PRIMA Tara care va BOICOTA Vanzarile iPhone

iPhone-urile sunt oricum foarte scumpe decat in SUA, iPhone X avand un pret de 1143 dolari acolo, deci o dferenta de cam 50 de dolari, insa in urma acestor sanctiuni ele urmeaza sa creasca si mai mult. Erdogan le-a cerut si turcilor sa-si schimbe dolarii in lire pentru a tine tara demna, insa e putin probabil ca oamenii sa renunte la banii lor pentru a ii arata lui Donald Trump ca nu trebuia sa aplice sanctiuni impotriva lor, insa mesajul trebuia spus.

“Turkish President Recep Erdogan has said Turkey will boycott U.S. electronic goods, including Apple’s flagship iPhone device. “If they have iPhone, there is Samsung on the other side. And we have our own telephone brands. We are going to produce enough for ourselves. We have to serve better quality goods than we are importing from them.””

Curajul Rusiei de a impune sanctiuni asupra importurilor de produse electronice din SUA le va da cu siguranta si altor tari curajul sa faca acelasi lucru, mai ales daca si Uniunea Europeana se va alege cu ceva similar in curand. Din pacate, in tot acest razboi economic sunt prinsi oamenii obisnuiti, care vor fi obligati sa plateasca mult mai multi bani pentru produsele electronice pe care doresc sa le cumpere din magazine, iar multumirile merg la SUA.

6 COMENTARII