Serverele Apple SPARTE de un Elev de LICEU

Serverele Apple au fost sparte de catre un elev de liceu, acesta reusind sa descarce cantitati foarte mari de date inainte ca Apple sa stie ce s-a intamplat.

Serverele Apple SPARTE Elev LICEU

Serverele Apple au fost sparte de un elev de liceu, acesta reusind sa descarce zeci de GB de date care ar fi trebuit sa fie securizate, inclusiv chei de logare in conturi, folosite de catre utilizatorii iCloud. Tanarul australian in varsta de doar 16 ani s-a logat in mod neautorizat in multiple randuri in serverele companiei Apple, el reusind sa descarce 90 GB de date din ele inainte ca Apple sa afle ce s-a intamplat.

Desi hackerul a incercat sa-si ascunda identitatea folosind multiple VPN-uri, cei din Cupertino au reusit sa-i descopere terminalul de acces, sa-l blocheze, si sa le furnizeze celor de la FBI date privind IP-ul sau. FBI-ul a transmis datele catre politia australiana, care l-a si arestat, el recunoscand recent in instanta ca a spart serverele companiei Apple si ca a accesat, si descarcat, in mod neautorizat date.

Serverele Apple SPARTE de un Elev de LICEU

Avocatul hackerului a afirmat ca acesta este fan al companiei Apple, si ca viseaza sa lucreze la cei din Cupertino, ceea ce n-ar fi o idee atat de rea, avand in vedere ca a reusit sa le demonstreze ca actualii experti in securitate n-au prevazut toate problemele. Hackerul ar fi reusit sa acceseze servere interne ale companiei Apple, dar nu se stie daca din Australia, sau din SUA, problema in sine fiind una foarte serioasa.

“A Melbourne private schoolboy who repeatedly broke into Apple’s secure computer systems is facing criminal charges after the technology giant called in the FBI. The teen, who cannot be named for legal reasons, broke into Apple’s mainframe from his suburban home on multiple occasions over a year because he was such a fan of the company. The purpose was to connect remotely to the company’s internal systems.”

Desigur ca nu se stie cum anume a reusit hackerul sa exploateze serverele companiei Apple, insa cei din Cupertino au aflat cu siguranta ce trebuie sa repare pentru a nu mai fi vulnerabili. Nu se stie nici daca printre datele extrase se afla backup-uri, sau alte informatii ale utilizatorilor serviciilor iCloud, compania Apple evitand sa ofere detalii de acest gen.