Presedintele Apple va Primi un Bonus URIAS

Presedintele Apple urmeaza sa primeasca un bonus urias saptamana aceasta multumita performantelor foarte bune inregistrate de catre compania americana.

Presedintele Apple Bonus URIAS

Presedintele Apple, Tim Cook, urmeaza sa primeasca un bonus insemnat pentru performantele financiare ale companiei Apple din ultimul an, asa cum prevede contractul sau. Apple a ajuns vara aceasta sa valoreze peste 1000 de miliarde de dolari pe bursa americana, iar performantele foarte bune ii aduc lui Tim Cook actiuni in valoare de 120 de milioane de dolari.

Conform informatiilor publice cu privire la contractul lui Tim Cook, presedintele Apple urmeaza sa primeasca 560.000 de actiuni in cursul zilei de vineri pentru peformantele sale. Aceste actiuni valoreaza in momentul de fata 120 de milioane de dolari, insa pretul lor va creste cu siguranta dupa prezentarea noilor modele ale iPhone, pregatite pentru 2018.

Presedintele Apple va Primi un Bonus URIAS

Jumatate dintre actiuni sunt oferite pentru ca Tim Cook a ramas presedinte al Apple din 2011 si pana acum, cealalta jumatate fiind acordata pentru performantele foarte bune ale companiei. Mai exact, investitorii in actiunile Apple au obtinut profit de 119% intre august 2015 si anul acesta multumita performantelor foarte bune pe care le-a inregistrat Apple pe bursa americana.

Tim Cook primeste anual cate 560.000 de actiuni daca Apple are performante foarte bune, si el ramane presedinte, totul separat de salariul de 3 milioane de dolari. In 2017 Tim Cook a primit si un bonus de 9.33 milioane de dolari pentru performantele companiei, iar asa Tim Cook are acum o avere de aproximativ 700 de milioane de dolari, compusa in principal din actiuni ale Apple.

9 COMENTARII

  1. Bine că înțelegi tu “limba” lui…
    Apple și-a crescut profitul pe seama reducerii costurilor și a notorietății brandului crescut de răposat. Nu merge la nesfârșit așa …