Huawei: Produsele INTERZISE intr-o Noua Tara

Huawei are produsele interzise intr-o noua tara, impreuna cu cele ale ZTE, ambele companii fiind considerate riscuri pentru siguranta nationala a tarii.

Huawei Produse INTERZISE Tara

Huawei are produsele interzise pentru utilizare intr-o noua tara foarte importanta, compania chinezeasca primind o noua lovitura foarte dura de la o tara extrem de importanta, in care activeaza de peste 15 ani. Mai exact, Australia a decis sa interzica folosirea echipamentelor Huawei si ZTE pentru crearea retelelor 5G de pe teritoriul tarii, decizia fiind una asteptata, iar asta pentru ca exista de cateva luni discutii acolo privind pericolul adus de cele doua companii.

Huawei a notificat lumea intreaga in legatura cu decizia guvernului australian, compania chinezeasca fiind clasificata ca un risc pentru securitatea nationala, impreuna cu cei de la ZTE, asa cum se intampla si in alte tari. Huawei primeste a doua lovitura foarte importanta la doar doua saptamani dupa ce SUA a interzis folosirea produselor sale de telecomunicatii in institutiile bugetare, reputatia chinezilor fiind distrusa in SUA in urma acestei hotarari.

Huawei: Produsele INTERZISE intr-o Noua Tara

Huawei nu este nici la prima interzicere a echipamentelor 5G, iar asta deoarece si in Marea Britanie exista discutii privind securitatea acestui tip de retele, dar si a produselor care sunt furnizate de catre chinezi. Britanicii sunt cel putin la fel de ingrijorati precum australienii de faptul ca produsele celor de la Huawei ar putea contine vulnerabilitati care vor permite explotarea retelelor, interceptarea datelor, sau chiar perturbarea functionalitatii acestora, ceea ce afecteaza securitatea nationala.

“This new architecture provides a way to circumvent traditional security controls by exploiting equipment in the edge of the network – exploitation which may affect overall network integrity and availability, as well as the confidentiality of customer data. A long history of cyber incidents shows cyber actors target Australia and Australians. Government has found no combination of technical security controls that sufficiently mitigate the risks.”

Huawei nu prea are ce sa mai faca in Australia, iar asta deoarece au fost discutii indelungate in Parlament cu privire la aplicarea unei asemenea decizii, sau nu, iar in final se pare ca australienii au decis sa o impuna. Huawei a fost mult mai vocala decat cei de la ZTE in apararea reputatiei proprii, insa din pacate pentru ei, se pare ca asta conteaza mai putin, iar din moment ce mai multe tari interzic produsele, poate ca exista temeri cu privire la ele.