Google: PROBLEME MARI cu Securitatea Android

Google are probleme mari cu securitatea Android, compania americana nereusind sa ofere protectie mai buna decat solutiile antivirus terte existente in Play Store.

Google PROBLEME Securitatea Android

Google este una dintre companiile care ofera sisteme antivirus pentru sistemul de operare Android, iar aici vorbim despre un sistem care functioneaza in afara Google Play, si are menirea de a proteja utilizatorii impotriva malware-ului. Cei de la Google verifica aplicatiile pentru Android inainte de a le publica in Google Play, insa nu pot detecta chiar orice fel de malware, asa cum nici Apple nu poate detecta toate problemele aplicatiilor din App Store.

Google ofera prin sistemul Play Protect un fel de bariera impotriva malware-ului care poate fi integrat in aplicatiile pentru telefoane Android, insa ea este cu mult inferioara in comparatie cu ceea ce ofera alte solutii antivirus. Un test facut recent de catre AV-Test pentru a vedea cat de eficient este sistemul Play Protect pentru detectarea malware-ului pentru Android a dezvaluit faptul ca rata de detectare a celor mai recente versiuni de malware descoperite in ultima luna este la jumatate fata de media celorlalte sisteme.

Google: PROBLEME MARI cu Securitatea Android

Google PROBLEME Securitatea Android 1

Google ofera protectie mult mai buna pentru detectarea noilor tipuri de malware in timp real, insa Play Protect este inferior in protejarea Android pentru cele vechi, situatie care nu ar trebui totusi sa mire pe cineva. Google incearca sa protejeze Android, insa nu este o companie antivirus, asa ca nu poate sa ofere software chiar la fel de bun precum alte companii care isi castiga existenta din asemenea aplicatii pentru calculatoare, sau smartphone-uri.

“Even malware apps that are only a few days old constitute a significant risk to Android devices. One of the essential reasons for this, for example, can be the lack of timely updates for security apps. In the Android lab, these circumstances are taken into account in a relevant test. The system deploys several thousand malware apps, enabling the measurement of the products’ detection capability for malware that has already been in circulation for up to four weeks.”

Google permite existenta aplicatiilor antivirus pentru Android in Google Play tocmai pentru ca nu poate proteja utilizatorii de chiar orice fel de malware, spre deosebire de Apple, care nu are aceeasi strategie. Google incearca sa isi imbunatateasca in mod constant sistemele de securitate pentru Android, iar desi acum nu este o solutie principala in ceea ce priveste protectia Android impotriva malware-ului, probabil in viitor isi va imbunatati software-ul.