WhatsApp: ATENTIE, MINCIUNA privind o PROBLEMA URIASA

WhatsApp minte lumea intreaga in legatura cu o problema uriasa pe care o au aplicatiile sale pentru iPhone si Android, iar noi suntem, din pacate, victime.

WhatsApp ATENTIE MINCIUNA PROBLEMA URIASA

WhatsApp minte in legatura cu o problema uriasa care ne arata ca nu tot ceea ce spun marile companii in legatura cu serviciile pe care le ofera este in mod obligatoriu si adevarat, in funal. Saptamana aceasta cei de la WhatsApp au anuntat ca backup-urile facute de catre utilizatorii Android in Google Drive NU sunt criptate, iar oricine are acces la ele poate vedea mesajele, pozele, clipurile video, si cam tot ce se ascunde in interiorul lor.

WhatsApp a facut referire explicita la Google Drive in ceea ce priveste lipsa de criptare pentru mesaje, poze si clipuri video in cazul backup-urilor, asta desi se lauda ca toate conversatiile sunt criptate in aplicatie cand le folosim. Totusi, WhatsApp spune ca nu are chei pentru a decripta comunicatiile, si a intercepta mesajele, insa are altele care permit decriptarea backup-urilor care sunt trimise catre Google Drive, deci poate accesa informatiile utilizatorilor.

WhatsApp: ATENTIE, MINCIUNA privind o PROBLEMA URIASA

WhatsApp minte cu desavarsire autoritatile atunci cand spune ca nu poate accesa informatiile transmise de catre oameni prin platforma, altfel ar fi oferit backup-uri criptate si in cazul Google Drive. In cazul iCloud cei de la WhatsApp nu au spus nimic privind nivelul de criptare al backup-urilor, insa n-ar fi greu de crezut ca nici datele care sunt transmise catre serverele companiei Apple nu ar fi criptate, si ar putea fi citite daca backup-urile ar fi descarcate de catre hackeri.

WhatsApp pare sa fi divulgat pentru lumea intreaga faptul ca, in realitate, comunicatiile oamenilor nu sunt chiar atat de sigure precum par, iar asta e sigur in ceea ce priveste backup-urile, deocamdata. Au existat si dovezi ale faptului ca inclusiv comunicatiile crptate ale WhatsApp pot fi interceptate de catre hackeri prin diverse metode, insa aici vorbim despre ceva diferit, si va fi interesant de vazut cum va nega compania ca poate accesa toate comunicatiile oamenilor.