WhatsApp: RESTRICTIILE Impuse de Autoritati

WhatsApp are noi restrictii foarte dure impuse de catre autoritati pentru utilizatorii care folosesc aplicatiile de pe terminalele iPhone si Android.

WhatsApp RESTRICTIILE Impuse Autoritati

WhatsApp are o serie de restrictii neasteptate impuse de catre autoritatile care au ajuns la capatul puterilor in ceea ce priveste problemele cu informatiile mincinoase distribuite prin intermediul platformei de mesagerie. Vorbim despre India, o tara in care WhatsApp este folosita de peste 20% din populatia tarii pentru comunicare, iar din pacate mesajele distribuite prin platforma au dus la zeci ce crime comise de catre persoane manipulate cu stiri false.

WhatsApp nu a reusit sa controleze situatia din India, asa ca autoritatile au decis sa impuna o serie de reguli noi pentru grupurile conduse de catre jurnalisti, ele fiind cele mai stricte impuse oriunde in lume. Mai exact, jurnalistii care adminsitreaza grupuri WhatsApp si distribuie informatii prin ele, vor trebui sa se inregistreze la politie cu numele complet, adresa, o poza, si numarul de telefon folosit in platforma, impreuna cu informatii despre numarul de utilizatori activi acolo.

WhatsApp: RESTRICTIILE Impuse de Autoritati

WhatsApp nu este implicata in vreun fel in crearea acestor reguli, insa autoritatile ii obliga pe administratorii grupurilor sa nu permita intrarea de persoane in grupuri fara acordul lor, si sa modereze orice fel de comentarii provocatoare. Administratorul este responabil pentru mesajele publicate in acel grup WhatsApp, si va fi tras la raspundere penala daca permite publicarea, sau distribuie, de mesaje care incita la ura pe motive religioase, politice, sau de orice alta natura.

“Our move has been appreciated by everyone, including the local media. There is a lobby of fake journalists who are trying to take advantage of such groups to harass people and extort money. Our aim is to control such persons and not the media.”

WhatsApp nu este implicata in toata aceasta poveste in vreun fel, totul fiind vina autoritatilor din India, iar ceea ce fac ei acolo ar putea avea repercursiuni la nivel global, daca va si avea succes. Indienii au cam ajuns la capatul puterilor, si al rabdarii, in ceea ce priveste platforma WhatsApp si ceea ce se intampla acolo, asa ca aceasta a ramas singura solutie pentru a opri distribuirea de informatii false in platforma, si a opri crimele care tot au loc.