WhatsApp: Gabriela Firea CONFIRMA o PROBLEMA URIASA

WhatsApp are confirmata de catre Gabriela Firea o problema uriasa pentru utilizatorii din Romania, si nu numai, ea fiind dezvaluita initial de catre Carmen Dan.

WhatsApp Gabriela Firea CONFIRMA PROBLEMA

WhatsApp este una dintre metodele favorite de comunicare ale membrilor partidului PSD, iar Gabriela Firea a facut ieri o dezvaluirea care confirma faptul ca platforma are o problema foarte mare, pe care compania americana incearca sa o ascunda. Gabriela Firea a afirmat ca mesajele trimise prin intermediul platformei de mesagerie WhatsApp ar fi foarte usor de interceptat, informatia fiindu-i, aparent, transmisa de catre ministrul de Interne, Carmen Dan, intr-o discutie privata.

WhatsApp este, in mod teoretic, o platforma care ar trebui sa aiba criptate toate mesajele trimise intre ei de catre utilizatori, insa Carmen Dan i-ar fi dovedit primarului general al Bucurestiului, Gabriela Firea, ca situatia e diferita. Aparent, acum 1 an, Carmen Dan i-a prezentat Gabrielei Firea unele conversatii private avute de catre un senator prin intermediul aplicatiei WhatsApp, ele fiind, aparent, interceptate de catre cineva, fie din MAI, fie din alta structura.

WhatsApp: Gabriela Firea CONFIRMA o PROBLEMA URIASA

WhatsApp a afirmat intotdeauna ca serviciul sau este 100% sigur, insa afirmatiile privind interceptarea conversatiilor au fost facute de catre Gabriela Firea intr-un interviu televizat chiar in cursul zilei de ieri. Desigur ca nu trebuie luat “de bun” orice spune un politician, dar aceasta afirmatie privind interceptarea mesajelor din WhatsApp va fi o confirmare pentru multi ca platforma este nesigura si ca americanii mint cand spun ca mesajele utilizatorilor nu pot fi preluate de entitati necunoscute.

“De vreme ce ştia ce voi spune eu şi nu am vorbit cu nimeni şi venise pregătită cu nişte convorbiri private pe WhatsApp şi m-a prevenit anul trecut să fiu atentă ce vorbesc pe WhatsApp că acestea sunt uşor de interceptat şi are la dispoziţie, probabil de la serviciul intern de informaţii al MAI, discuţii dintre un senator şi unele persoane….Şi nici la acest argument nimeni nu a intervenit. Dacă acesta e sensul în care se îndreaptă unii colegi.”

WhatsApp se lupta de ceva vreme cu stigma faptului ca mesajele transmise prin platforma pot fi interceptate usor de catre hackeri, sau chiar servicii de informatii, iar ceea ce spune Gabriela Firea ar putea fi 100% adevarat. Ca sa fiu complet sincer, chiar si fara declaratia Gabrielei Firea, era pentru multa lume destul de clar faptul ca WhatsApp nu e chiar atat de sigura, insa majoritatea nu pun mare pret pe securitate pentru ca ei cred ca nu au ce pierde, pana se intampla efectiv asta.

11 COMENTARII

  1. Ofof, lasa ca sunt unii useri pe aici atat de incuiati care numesc aceste lucruri “conspiratii” si cred in continuare ca au intimitate in mediul online.

  2. Lăsând la o parte de cine a fost făcută publica aceasta informație … se știe de mult ca o anumită firma de Soft din România cu asta se ocupa… dezvolta soft pentru servicii privind interceptarea mesajelor de pe tel mobile fie ca e wa sau Facebook Messenger sau mesageria telefonului .