Facebook a dat in JUDECATA Blackberry, iata ce CERE

Facebook a dat in judecata Blackberry intr-o miscare surprinzatoare. Facebook raspunde la acuzatiile din martie ale Blackberry cu un proces in care formuleaza altele similare.

Facebook JUDECATA Blackberry CERE

Facebook revine in centrul atentiei lumii intregi dupa ce a luat decizia de a actiona in judecata compania Blackberry, intr-o miscare ce nu pare a fi tipica pentru compania ce detine cea mai mare retea de socializare. Disputa dintre Facebook si Blackberry are la baza un brevet de inventie pentru sisteme de mesagerie, vocala, cei de la Facebook sustinand ca tehnologia lor este folosita fara drept de catre canadieni in produsele pe care le-au lansat.

Facebook a depus plangerea impotriva Blackberry la o instanta din San Francisco, si sustine ca in total i-ar fi incalcate 6 brevete de inventie care protejeaza o varietate de tehnologii ale americanilor. In martie Facebook si Blackberry au fost in centrul unui alt scandal similar din cauza unui alt proces deschis de catre ultimii, acestia acuzandu-i pe primii ca le-au incalcat brevete de inventie care au legatura cu sisteme de mesagerie mobila.

Facebook a dat in JUDECATA Blackberry, iata ce CERE

Facebook raspunde acum cu un proces similar, in care acuza Blackberry ca incalca brevete de inventie pentru tehnologii de mesagerie, pentru vizualizarea de continut video optimizat pe terminale mobile, sau geolocalizare imbunatatita. Practic, Facebook a actionat Blackberry in judecata ca un raspuns la procesul initial, totul fiind cel mai probabil facut pentru ca in final sa se ajunga la o intelegere benefica ambelor companii, inainte ca avocatii sa le ceara prea multi bani.

“Facebook is suing BlackBerry for patent infringement. Facebook accused BlackBerry of stealing its voice messaging technology, among other patented processes. In addition to the voice-messaging patent, Facebook cites infringement of patented technology that improves how a mobile device delivers graphics, video and audio and another that centralizes tracking and analysis of GPS data.”

Facebook nu a specificat si ce suma doreste drept despagubiri de la cei de la Blackberry pentru incalcarea acestor brevete de inventie, insa cu siguranta va atasa si o cerere privind suma de bani, daca nu se va ajunge la o intelegere. Blackberry are un vast portofoliu de brevete de inventie, in timp ce Facebook a inceput sa investeasca serios in cercetare doar in ultimii ani, asa ca va fi interesant de vazut care va avea de castigat in final.