Huawei P20 PRO: PENIBIL, Telefoanele au fost INTERZISE

Huawei P20 PRO intra in penibil si a fost interzis astazi impreuna cu alte modele ale chinezilor, iata cine a luat aceasta decizie radicala privind telefoanele.

Huawei P20 PRO Telefoanele INTERZISE 3dmark

Huawei P20 PRO este astazi in centrul unui nou scandal, dupa ce telefoanele companiei Huawei au fost interzise de catre o celebra aplicatie de benchmarking, iar asta in mod complet surprinzator. Zilele trecute Huawei a recunoscut ca triseaza in testele de performante, spunand ca alti producatori chienzi fac acelasi lucru, asa ca de ce nu ar face-o si ei, insa a minti clientii nu este corect, asa ca Huawei P20 PRO a fost interzis de creatorii 3DMark.

Huawei P20 PRO a fost interzis impreuna cu Huawei Nova 3 si Honor Play din a face teste pentru verificarea performantelor placilor video deoarece diferentele dintre performantele reale si cele mincinoase este foarte mare. Puteti vedea in imaginea de mai jos cam cat de mare este diferenta intre rezultatele obtinute de catre Huawei P20 PRO, Huawei Nova 3 si Honor Play in versiunea publica a aplicatiei 3DMark si o versiune privata, unde cresterea artificiala a performantelor nu e declansata.

Huawei P20 PRO: PENIBIL, Telefoanele au fost INTERZISE

Huawei P20 PRO Telefoanele INTERZISE 3dmark 1

Huawei P20 PRO contine un software special integrat de catre compania Huawei pentru a creste in mod artificial frecventele de lucru pentru procesor si placa video, totul in ideea de a oferi performante foarte mari. Problema este ca Huawei P20 PRO nu ofera aceste performante si in utilizarea obisnuita a telefoanelor, deoarece ele s-ar supraincalzi si s-ar bloca, asa ca 3DMark a decis sa blocheze telefoanele din aplicatie pana cand ele nu vor mai trisa.

“Iata ce a avut de spus Huawei despre asta : In normal benchmarking scenarios, once Huawei’s software recognizes a benchmarking application, it intelligently adapts to “Performance Mode” and delivers optimum performance. Huawei is planning to provide users with access to “Performance Mode” so they can use the maximum power of their device when they need to.”

Huawei P20 PRO s-a bucurat de vanzari extrem de bune, impreuna cu intreaga serie din care face parte, insa din pacate totul este bazat pe o minciuna, cel putin cand vine vorba despre performantele telefonului. Huawei P20 PRO ar trisa inclusiv in testele facute folosind aplicatia Geekbench, nu doar in aplicatia 3DMark, iar din moment ce Huawei a recunoscut ca telefoanele sale triseaza in testele de performante, actiunea celor de la 3DMark e normala.

22 COMENTARII

  1. Deci astea sunt dovezile? “Cred ca era un articol”, “am auzit și eu de la vecinul de scara”,etc.
    “Oricum A11 intra in throttling la greu”. Iarasi te întreb,ceva dovezi?
    Dar nu de genul celor de mai sus. M-am lămurit și cu tine.

  2. Real cumva ești utilizator huawei și te șochează ca ai aflat ca ai dat banii pe un device nu atât de performant ca in poze ? :)))))))))) îl poți vinde dacă ai unde și poți lua oricând un 6s .. este mai ok in utilizare ca orice huawei :))))))

  3. Nu ma mira! Atata timp cat copiezi (furi), faptul ca minti devine o banalitate. Clientii sa caste bine ochii si sa cantareasca daca pentru asa ceva merita sa umblii in portofel!

  4. Testele lor sunt oricum aiurea… sunt zeci de review-uri și teste pe net care arată de fapt că stau foarte bine device-urile Huawei și pe partea de video, și de procesare, și de RAMi, și de autonomie. Dacă în viața reală telefonul merge super ok, ce relevanță au testele? Oricum în acele aplicații telefonul nu folosește GPU Turbo și adaptările pe care le face procesorul cu AI.
    Dar în fine… toți producătorii ne mint. Apple cum a făcut cu limitările lor ca să crească autonomia… să nu mai zic la mașini de dieselgate… ?

  5. Ce sa ceri de la chinezi. Prost e ala care le cumpara rahaturile. Da inteleg, nu iti permiti un iphone ca e prea scump, si oarecum nu te vezi tu folosind asa ceva, sau poate nu iti place sistemul de operare.
    Dar sa cumperi gunoaie chinezesti?!? Eu nu as face asta nici sa mi-l dea gratis. Pur si simplu cred l-as baga la vanzare dupa jumabde ora sau l-as da la bunica-mea sa il butoneze de sarbatori.
    Intotdeauna m-am ferit de tehnologiile chinezesti. S-o trage de la tenesii chinezesti care puteau a cauciuc ordinar chinezesc. Mirosul m-a bantuit ani de zile.

  6. Ai și tu dreptatea ta,dar nu uita ca “revânzarea” se refera nu in magazinul oficial ci la mică publicitate,gen olx.
    In alta ordine de idei colegului meu cu un Note 8 impecabil i s-a oferit 200€ de către cei de la Orange.