Huawei P20 PRO: PENIBIL, Telefoanele au fost INTERZISE

Huawei P20 PRO intra in penibil si a fost interzis astazi impreuna cu alte modele ale chinezilor, iata cine a luat aceasta decizie radicala privind telefoanele.

22

Huawei P20 PRO Telefoanele INTERZISE 3dmark

Huawei P20 PRO este astazi in centrul unui nou scandal, dupa ce telefoanele companiei Huawei au fost interzise de catre o celebra aplicatie de benchmarking, iar asta in mod complet surprinzator. Zilele trecute Huawei a recunoscut ca triseaza in testele de performante, spunand ca alti producatori chienzi fac acelasi lucru, asa ca de ce nu ar face-o si ei, insa a minti clientii nu este corect, asa ca Huawei P20 PRO a fost interzis de creatorii 3DMark.

Huawei P20 PRO a fost interzis impreuna cu Huawei Nova 3 si Honor Play din a face teste pentru verificarea performantelor placilor video deoarece diferentele dintre performantele reale si cele mincinoase este foarte mare. Puteti vedea in imaginea de mai jos cam cat de mare este diferenta intre rezultatele obtinute de catre Huawei P20 PRO, Huawei Nova 3 si Honor Play in versiunea publica a aplicatiei 3DMark si o versiune privata, unde cresterea artificiala a performantelor nu e declansata.

Huawei P20 PRO: PENIBIL, Telefoanele au fost INTERZISE

Huawei P20 PRO Telefoanele INTERZISE 3dmark 1

Huawei P20 PRO contine un software special integrat de catre compania Huawei pentru a creste in mod artificial frecventele de lucru pentru procesor si placa video, totul in ideea de a oferi performante foarte mari. Problema este ca Huawei P20 PRO nu ofera aceste performante si in utilizarea obisnuita a telefoanelor, deoarece ele s-ar supraincalzi si s-ar bloca, asa ca 3DMark a decis sa blocheze telefoanele din aplicatie pana cand ele nu vor mai trisa.

“Iata ce a avut de spus Huawei despre asta : In normal benchmarking scenarios, once Huawei’s software recognizes a benchmarking application, it intelligently adapts to “Performance Mode” and delivers optimum performance. Huawei is planning to provide users with access to “Performance Mode” so they can use the maximum power of their device when they need to.”

Huawei P20 PRO s-a bucurat de vanzari extrem de bune, impreuna cu intreaga serie din care face parte, insa din pacate totul este bazat pe o minciuna, cel putin cand vine vorba despre performantele telefonului. Huawei P20 PRO ar trisa inclusiv in testele facute folosind aplicatia Geekbench, nu doar in aplicatia 3DMark, iar din moment ce Huawei a recunoscut ca telefoanele sale triseaza in testele de performante, actiunea celor de la 3DMark e normala.