Apple este PRESATA de Trump sa-si Faca Produsele in SUA

Apple este presata din nou de catre Donald Trump sa-si asambleze produsele in SUA pentru a evita cresterea preturilor acestora dupa impunerea sanctiunilor impotriva Chinei

apple productie sua trump

Apple este iar in centrul atentiei lui Donald Trump, presedintele SUA cerandu-le din nou celor din Cupertino sa isi asambleze produsele in SUA pentru ca preturile acestora sa nu creasca. Donald Trump a confirmat faptul ca preturile anumitor produse Apple urmeaza sa creasca din cauza sanctiunilor care urmeaza sa fie impuse impotriva anumitor produse importate din SUA.

Solutia pentru aceasta problema, conform lui Trump, este ca Apple sa isi mute productia in SUA, unde desigur ca avea costuri mult mai mari decat cresterea preturilor produselor sale. Apple nu ar pierde prea multe daca preturile produselor sale ar creste, doar clientii ar fi cei afectati, insa ei vor cumpara in continuare si vor da vina in egala masura pe companie si Trump.

Apple este PRESATA de Trump sa-si Faca Produsele in SUA

Apple a spus deja ca nu isi va muta productia in SUA nu doar pentru ca ar avea costuri mai mari, ci si pentru ca nu-si poate procura materialele si componentele la fel de usor ca in China. Interesant este faptul ca atat Apple, cat si Donald Trump fac aceste declaratii la nu foarte mult timp dupa ce Tim Cook s-a intalnti cu presedintele SUA, deci e clar ca nu au ajuns atunci la un acord.

Va spuneam zilele trecute ca o crestere a pretului produselor Apple in SUA ar putea afecta inclusiv preturile produselor din alte zone geografice, deci toata lumea ar fi afectata. Putina lume vede cu ochi buni aceste masuri pe care Donald Trump vrea sa le impuna, insa el este suficient de incapatanat pentru a nu lua in considerare plangerile oamenilor.