Apple Anunta CRESTERI de Pret pentru Unele Produse

Apple a anuntat ca preturile anumitor produse din oferta sa urmeaza sa creasca din cauza unor sanctiuni care sunt impuse Chinei, iata ce produse vor fi afectate.

Apple CRESTERI Pret Produse

Apple a anuntat astazi, printr-o scrisoare deschisa, faptul ca preturile de vanzare pentru unele produse ar urma sa creasca in perioada urmatoare din cauza lui Donald Trump. Vorbim despre un efect negativ al sanctiunilor impuse de catre SUA impotriva Chinei pentru importurile anumitor produse, iar asta va afecta preturile de vanzare pentru multe alte produse.

Initial s-a crezut ca doar pretul Apple Watch ar urma sa creasca, insa Apple a anuntat astazi ca de fapt numarul produselor afectate este mult mai mare, din pacate. Conform unor calcule facute, cel putin Apple Pencil, Apple Watch, AirPods si Mac Mini ar urma sa aiba preturile majorate, insa numarul produselor afectate ar putea creste pe masura ce sanctiunile se schimba.

Apple Anunta CRESTERI de Pret pentru Unele Produse

Preturile produselor Apple ar trebui, in mod teoretic, sa creasca doar in SUA, insa avand in vedere ca vorbim despre o companie care face paritate 1:1 intre dolar si euro, va imaginati cam care ar fi rezultatul final. Parerea mea este ca daca preturile din SUA vor creste pentru anumite produse, acelasi lucru se va intampla si cu preturile europene ale lor.

Tim Cook s-a intalnit de cel putin doua ori cu Donald Trump pentru a discuta despre aceasta problema, dar si cu membri ai Congresului SUA, insa pana acum n-a reusit sa faca nimic. Impactul acestor sanctiuni va afecta un numar foarte mare de companii daca vor fi aplicate, asa ca ramane de vazut cat de convingatoare vor fi cele care sunt afectate.