Pierderi URIASE pentru Apple din Cauza lui Trump

Apple urmeaza sa inregistreze pierderi substantiale din cauza lui Donald Trump si a sanctiunilor pe care vrea sa le impuna impotriva Chinei in 2018.

apple pierderi trump

Apple risca sa inregistreze pierderi uriase din cauza lui Donald Trump si a sanctiunilor pe care acesta vrea sa le impuna impotriva Chinei in perioada urmatoare, cei din Cupertino fiind una dintre victime. Apple a avertizat ca preturile unora dintre produsele sale urmeaza sa creasca daca aceste sanctiuni vor fi impuse de catre Trump, iar pierderile vor fi mari.

25% ar urma sa fie cresterea de pret pentru o serie de produse Apple printre care se numara Apple Watch, Apple Pencil, AirPods sau Mac Mini, iar impactul in vanzari va fi mare. Produsele afectate de efectele acestor sanctiuni ar urma sa reduca cu pana la 5% incasarile companiei Apple in 2019, si cu 1% profitul, iar sumele sunt foarte mari pentru americani.

Pierderi URIASE pentru Apple din Cauza lui Trump

Apple a incasat 229 miliarde de dolari in 2017, pentru 2018 fiind estimata o crestere, insa la sumde anul trecut, pierderile Apple ar fi de cam 11.4 miliarde de dolari din cauza lui Trump. In cazul profitului, pierderile Apple s-ar ridica la cam 500 de milioane de dolari, in baza profitului de aproximativ 50 de miliarde de dolari in fiecare an, deci vorbim despre pierderi insemnate.

“In a Friday filing with the U.S. Trade Representative, Apple outlined how proposed U.S. tariffs on $200 billion of Chinese goods would impact Apple Watch, AirPods, Beats, and other smaller product lines. While Apple does not break out the contribution from these products, we estimate they will account for 4% of revenue in FY18, and grow at 35% in FY19 reaching 5% of sales. If passed, we believe these tariffs could lower the profitability of Apple Watch and AirPods by 10-20%, resulting in just under a 1% negative impact on Apple’s profits in FY19.”

Apple incearca sa faca lobby pentru ca aceste sanctiuni sa nu fie impuse impotriva Chinei, insa Donald Trump spune ca singura solutie este ca Apple sa-si asambleze produsele in SUA. Cum acest lucru nu se va intampla, se pare ca Apple ar urma sa inregistreze pierderi foarte mari in ceea ce priveste incasarile, dar si o pierdere consistenta pentru profitul general.