ATENTIE: Acest Cod poate BLOCA ORICE iPhone sau iPad

Un nou cod malitios care afecteaza sistemul de operare iOS poate bloca in totalitate orice fel de iPhone si iPad la simpla accesare, el afectand inclusiv iOS 12.

cod blocheaza iphone ipad

Orice iPhone, sau iPad, pot fi blocate cu un nou cod malitios care a fost descoperit de catre un cercetator in securitate informatica, el exploatand modul in care functioneaza Safari pentru a reda anumite elemente web. Puteti vedea in clipul video de mai jos cum este utilizat acest cod pentru a bloca de la accesare orice iPhone, iPad sau iPod Touch, metoda putand fi folosita, teoretic, pe orice iDevice care ruleaza iOS 7 – iOS 12, problema nefiind rezolvata de Apple.

iOS a fost in ultimul an victima multor probleme de acest gen, adica tot felul de coduri care fie blocau doar aplicatii de mesagerie, complet, fie blocau complet telefoanele, si le reporneau. Problema vizibila in clipurile video de mai jos prezinta cel de-al doilea caz, iPhone si iPad fiind blocate in totalitate si repornite in momentul in care este accesat respectivul link, atat din Safari, cat cel mai probabil si din aplicatiile standard care au webview incorporat.

ATENTIE: Acest Cod poate BLOCA ORICE iPhone sau iPad

Codul, care poate fi accesat in aceasta pagina, afecteaza modul in care iOS interpreteaza filtrelele pentru background, codul CSS aplicand un efect de blur pentru elementele div din paginile web, iar asa totul genereaza blocarea telefoanelor. Accesarea codului genereaza un kernel panic in iOS, iar din moment ce totul este gandit pentru a exploata un bug in sistemul de operare al Apple, desigur ca problema nu poate fi rezolvat decat de catre cei din Cupertino.

Din moment ce aceasta problema afecteaza atat iOS 11, cat si iOS 12, este clar ca Apple stie foarte bine ce se intampla, dar de ce nu a rezolvat-o inca, ramane un mister, mai ales ca noua versiune a iOS va fi lansata chiar maine. Cred ca rezolvarea acestei probleme in iOS 12 va fi inclusa in prima actualizare lansata, adica iOS 12.0.1, iar cei de la Apple se vor grabi, cel mai probabil, sa o ofere pentru utilizatori, poate chiar in cursul saptamanii viitoare.