Google: Decizie MAJORA Luata pentru Gmail

Google a anuntat o decizie foarte importanta pentru Gmail, compani americana facand aceasta schimbare de care trebuie sa stii, pentru ca afecteaza o functionalitate majora.

Google Decizie MAJORA Gmail

Google a anuntat saptamana aceasta o decizie foarte importanta pentru Gmail, una dintre cele mai folosite platforme pentru email de pe planeta, iar desigur ca nu multa lume a primit-o chiar atat de bine. Mai exact, compania Google a anuntat saptamana aceasta ca urmeaza sa elimine aplicatia Gmail Offline pentru utilizatorii care folosesc Google Chrome in momentul de fata pentru a folosi platforma de email si cand nu au o conexiune de internet.

Google le-a oferit pana in prezent utilizatorilor Google Chrome posibilitatea de a folosi o extensie speciala pentru browser atunci cand doreau sa pregateasca offline email-uri ce urmau sa fie trimise prin Gmail, sau sa administreze ce aveau deja descarcat. Google a inteles ca aceasta functionalitate este limitata, asa ca a implementat in Gmail un sistem special pentru utilizare offline, acesta fiind integrat in cadrul website-ului platformei, asa ca extensia Gmail Offline va disparea.

Google: Decizie MAJORA Luata pentru Gmail

Google Decizie MAJORA Gmail 1

Google sustine ca actuala implementare a sistemului de utilizare offline, fara o conexiune de internet, a Gmail este mult mai buna decat cea pe care o ofera extensia Gmail Offline, oferita pana pe 3 decembrie pentru Google Chrome. Google le ofera utilizatorilor posibilitatea sa caute, scrie, sterge, si arhiveze orice email-uri din platforma Gmail folosind actualul sistem de utilizare offline, asa ca nu prea mai exista motive pentru folosirea extensiei create cu ceva timp in urma.

Google sustine ca actualul sistem de utilizare offline a Gmail poate fi actualizat prin meniul de setari disponibil in cadrul platformei web, dar ca este in acelasi timp necesara si dezactivarea extensiei pentru Google Chrome. Daca inca mai folositi acea extensie, este recomandabil sa renuntati la ea, si sa va concentrati pe sistemul offline actual al Gmail pentru ca Google va forta trecerea spre noua platforma, si nu e recomandabil sa “ramaneti in urma”.