Google Maps: ASA ARATA Functia GROZAVA din iOS 12

Google Maps are prezentate primele imagini in acest articol cu noua functie grozava pe care utilizatorii iPhone o vor avea in iOS 12 foarte curand de la Google.

Google Maps carplay iOS 12

Google Maps a avut noaptea trecuta dezvaluita functia grozava pentru iOS 12 pe care toata lumea cu iPhone o asteapta, anuntul venind la doar cateva ore dupa ce Waze a dezvaluit ceva identic pentru utilizatori. Mai exact, Google Maps prezinta mai jos felul in care urmeaza sa arate integrarea aplicatiei sale in CarPlay incepand cu iOS 12, compania Apple permitandu-i companiei Google sa ne ofere in sfarsit optiunea de a folosi platforma in masini.

Google Maps are implementat suport pentru CarPlay in iOS 12 doar intr-o versiune beta a aplicatiei care este testata in momentul de fata cu anumiti utilizatori, insa functia va fi lansata in mod public in aceasta toamna. In ceea ce priveste interfata, diferente uriase intre Google Maps si Apple Maps nu vor exista, insa foarte important aici este faptul ca Google ofera propriul serviciu de harti, care este net superior celui oferit de catre compania Apple.

Google Maps: ASA ARATA Functia GROZAVA din iOS 12

Google Maps carplay iOS 12 1

Google Maps are optiuni de control pentru a naviga pe harta, si optiunea de a face o cautare vocala pentru a descoperi o anumita destinatie si a fi gidati catre ea, insa in rest interfata e similara cu cea pentru Apple Maps. Google Maps are totusi un meniu special in care ofera acces la optiunile pentru crearea rutei de navigatie, pentru a vedea cautarile recente facute pentru locatii, pentru a alege rapid adresa de acasa, de la munca, o alta locatie salvata, sau o benzinarie.

Google Maps aduce, practic, in CarPlay functionalitatea pe care aplicatia standard o ofera in iOS 12, si versiunile anterioare ale sistemului de operare, insa deocamdata totul este doar in proces de dezvoltare. Nimeni nu stie cand ar putea fi lansata versiunea finala a aplicatiei Google Maps care sa aduca si aceste schimbari, insa Waze planificase sa-si lanseze aplicatia in octombrie, deci am putea astepta ceva similar si de la compania Google.