Apple a PLATIT AMENDA URIASA Data de UE

Apple a platit amenda uriasa impusa de catre Uniunea Europeana, impreuna cu o dobanda substantiala, iar acum se judeca pentru anularea hotararii autoritatilor.

apple amenda ue platita

Apple a platit amenda uriasa care i-a fost impusa de catre Uniunea Europeana acum cativa ani pentru neplata in mod corespunzator a taxelor care erau datorate catre guvernul Irlandez. Atunci Uniunea Europeana a cerut ca Apple sa plateasca 13.1 miliarde de euro sub forma de amenda si impozite datorate retroactiv, iar suma a fost achitata de compaine.

Apple a platit 13.1 miliarde de euro, ce reprezinta suma principala care era datorata, impreuna cu dobanda in valoare de 1.2 miliarde de euro, deci un total de 14.3 miliarde de euro. Suma nu a ajuns totusi in conturile guvernului irlandez, ci intr-un cont special, controlat de catre un administrator ales de catre Apple si guvern pentru a administra si investi suma.

Apple a PLATIT AMENDA URIASA Data de UE

Apple nu a platit banii direct catre guvern pentru ca a facut apel impotriva deciziei UE, asa ca e posibil sa-si recupereze suma, si vrea sa o faca imediat, cu eventualele sume suplimentare generate din investitii. Irlandezii sunt totusi de partea companiei Apple, si afirma ca decizia UE urmeaza sa fie anulata, si banii returnati catre compania Apple, refuzand initial sa-l colecteze la timp.

“While the government fundamentally disagrees with the Commission’s analysis and is seeking an annulment of that decision, as committed members of the European Union, we have always confirmed that we would recover the alleged State aid.”

Apple mai are cativa ani de batalii legale cu UE inainte de a putea recupera aceasta suma, asa ca ramane de vazut ce se va intampla dupa ce apelurile vor fi judecate. Sansele ca suma sa fie recuperata in intregime sunt totusi destul de mari, cei din Cupertino avand o echipa foarte buna de avocati, insa foarte important, si sustinerea guvernului irlandez.