Testele RO-ALERT in Romania, ce TREBUIE sa Stii

RO-ALERT este testat in Romania de catre autoritati pe Digi, Orange, Vodafone, si Telekom, pe toate modelele de telefoane, iata ce trebuie sa stii in legatura cu alertele.

RO-ALERT teste romania

RO-ALERT a avut lansat in mod oficial in weekend de catre IGSU si MAI un website special care ii ajuta pe romani sa foloseasca sistemul de avertizare in caz de urgenta pe aproape orice modele de telefoane existente. RO-ALERT a fost lansat in mod complet weekend-ul acesta de catre autoritati, ele confirmand si faptul ca incepand de luni urmeaza sa initieze testele pentru verificarea sistemului la nivel national, lucru care s-a si intamplat deja, dupa cum unii stiti.

RO-ALERT a inceput sa trimita alerte de ieri pentru cei din Onesti, Bacau, o notificare fiind trimisa de catre aplicatia DSU pentru toata lumea in ideea de a anunta oamenii ca totul este doar un test, si nu o urgenta reala. Cei de la IGSU au anuntat ca testele pentru sistemul RO-ALERT vor incepe saptamana aceasta si vor continua pana cand se confirma faptul ca sistemul functioneaza in mod corect la nivel national, ceea ce este extrem de important pentru urgente.

Testele RO-ALERT in Romania, ce TREBUIE sa Stii

RO-ALERT va trimite aceste mesaje de alerta prin sistemul Cell Broadcast, nu prin SMS, deci trebuie sa aveti telefonul configurat in prealabil pentru a primi aceste mesaje, si v-am aratat zilele trecute cum puteti face asta. DUpa ce v-ati configurat telefonul pentru a primi mesajele RO-ALERT, puteti sta linistiti, deoarece toate avertizarile pentru situatii de urgenta vor ajunge la voi, astfel incat sa va feriti de eventualele pericole ce pot aparea.

RO-ALERT teste romania 1

RO-ALERT nu functioneaza si pe telefoanele iPhone ale companiei Apple, astfel ca in aceasta situatie va trebui sa folositi aplicatia pentru iPhone pentru a primi notificari, o aplicatie pentru Android fiind deasemenea disponibila. RO-ALERT este un sistem extrem de important pentru Romania, deoarece poate ajuta oamenii sa afle din timp cand urmeaza sa aiba loc o furtuna, inundatii, un viscol, si multe alte tipuri de evenimente extreme care ne pot pune viata in pericol.