Samsung, Apple, Huawei: Care Vinde mai MULTE Telefoane PREMIUM ?

Samsung, Apple si Huawei au prezentata astazi o comparatie a vanzarilor de telefoane premium, iar asiaticii nu se pozitioneaza chiar atat de bine precum cred fanii.

Samsung Apple Huawei Telefoane PREMIUM

Samsung, Apple si Huawei apar astazi intr-o comparatie extrem de interesanta care are menirea de a ne arata care dintre cei trei producatori vinde cele mai multe telefoane premium, daca nu e evident deja. Cei de la Counterpoint au adunat datele privind vanzarile de smartphone-uri premium la nivel global, si au facut un top al companiilor care vand cele mai multe modele de acest gen, iar desigur ca Apple se plaseaza pe prima pozitie.

Apple domina fara drept de apel vanzarile de smartphone-uri premium care au preturi de minim 800 de dolari, fiind responsabila pentru 88% dintre toate unitatile comercializate, fara a se da date efective despre vanzari. Asta denota destul de clar faptul ca vanzarile Samsung, Huawei, etc, sunt foarte mici in acest segment, complet nesemnificative in comparatie cu cifrele totale, dar probabil nimeni nu e uimit sa afle ca asiaticii nu vand multe telefoane premium, nu ?

Samsung, Apple, Huawei: Care Vinde mai MULTE Telefoane PREMIUM ?

Samsung Apple Huawei Telefoane PREMIUM 1

Trecand acum la smartphone-urile premium cu preturi de 600 – 800 de dolari, Apple si Samsung domina segmentul cu vanzari de 85% din total, americanii fiind cu putin inaintea coreenilor aici. Avand in vedere ca Samsung are putine modele care costa peste 800 de dolari, in special cu reducerile masive acordate dupa lansare, e normal sa aiba o prezenta puternica in segmentul intermediar, insa nici aici Huawei nu are o pozitie prea buna, semn ca interesul pentru telefoanele lor premium e extrem de mic.

In final ajungem la segmentul de telefoane care costa 400 – 600 de dolari, aici Apple impartind prima pozitie cu Oppo, Samsung si Huawei avand procente ceva mai mici, insa macar chinezii apar pe undeva. Daca nu e inca foarte clar pentru toata lumea, Apple si Samsung sunt singurele companii care vand smartphone-uri premium scumpe si cu functii importante, in timp ce Huawei se chinuie cu cele ieftine, asa cum face de ani de zile, la fel ca restul companiilor chinezesti.