Apple te SPIONEAZA si iti Creeaza un “Scor de INCREDERE”

Apple a recunoscut in mod oficial faptul ca acum creaza un "scor de incredere" pentru utilizatorii iOS 12 care folosesc iPhone, iPad, si iPod Touch-urile.

Apple SPIONEAZA Scor INCREDERE

Apple a recunoscut in cursul zilelor trecute faptul ca a gandit un sistem care creeaza un asa-zis “scor de incredere” pentru utilizatorii care ii folosesc iDevice-urile si serviciile online. Pentru a realiza acest “scor de incredere”, compania Apple preia informatii despre numarul de apeluri primite si efectuate, plus numarul de email-uri primite si trimise, datele ajungand in serverele sale.

Apple spune ca a creat acest sistem pentru a detecta care dintre achizitiile pentru iTunes sunt frauduloase si care sunt reale, sistemul fiind imbunatatit pentru a nu detectain mod eronat achizitii valide. Se pare ca Apple are probleme foarte mari cu un numar crescut de achizitii frauduloase prin intermediul iTunes, asa ca a implementat in iOS 12 un sistem nou de monitorizare a utilizatorilor.

Apple te SPIONEAZA si iti Creeaza un “Scor de INCREDERE”

Apple sustine ca acest “scor de incredere” este creat in iDevice-urile care ruleaza iOS 12, si ca la ea ar ajunge doar scorul in sine, fara date privind apelurile, sau email-urile. Desigur ca in realitate vom afla abia ult mai tarziu ce fel de date colecteaza compania Apple, iar atunci s-ar putea sa existe destul de multe persoane surprise de ce vor afla.

“To help identify and prevent fraud, information about how you use your device, including the approximate number of phone calls or emails you send and receive, will be used to compute a device trust score when you attempt a purchase. The submissions are designed so Apple cannot learn the real values on your device. The scores are stored for a fixed time on our servers.”

Apple stie ca foarte multi hackeri, si nu numai, folosesc iTunes Gift Card-urile pentru a genera bani de pe urma utilizatorilor, iar acum incearca sa stapaneasca cumva problema. Desigur ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple precum vrea compania Apple sa le faca sa para, insa macar cei din Cupertino isi dau silinta si incearca sa rezolve cumva lucrurile.