Apple UMILESTE Samsung si Huawei cu PROFITUL Smartphone

Apple a umilit Samsung, Huawei, si concurenta Android in ceea ce priveste profitul generat din vanzarea de smartphone-uri, iata cat de mare este diferenta.

Apple Samsung Huawei PROFIT Smartphone

Apple a umilit Samsung, Huawei, si restul gastii de producatori de smartphone-uri Android cu profitul generat in T2 2018 pe piata globala, diferentele fiind uriase intre companii, asa cum s-a mai intamplat in trecut. Apple a incasat nu mai putin de 62% din profitul intregii industiri a producatorilor de smartphone-uri, adica doua treimi, in timp ce Samsung a incasat 17%.

Huawei o duce mult mai bine decat in alte trimestre fiscale, reusind sa ajunga la 8% din profitul intregii industrii, reusind sa fure de la Apple si Samsung cateva procente de profit. Acelasi lucru poate fi spus si despre Oppo, Vivo, sau Xiaomi, toti cei trei producatori reusind sa-si creasca profitul din vanzarea de smartphone-uri, in special ultimul dintre ei.

Apple UMILESTE Samsung si Huawei cu PROFITUL Smartphone

Apple Samsung Huawei PROFIT Smartphone 1

In ciuda faptului ca iPhone X a crescut pretul mediu de vanzare al iPhone pentru Apple, iata ca in T2 2018 profitul companiei a fost mai mic decat cel inregistrat in T2 2018. Desigur ca in acea perioada au fost lansate Samsung GALAXY S9 si Huawei P20, doua serii cu succes foarte mare, asa ca e normal sa vedem aceasta situatie, care se va schimba in T4 2018 si T1 2019.

Apple ramane in continuare la foarte mare distanta de producatorii Android in ceea ce priveste profitul generat de catre vanzarile globale de smartphone-uri. Acest lucru nu se va schimba prea curand pentru ca oamenii inca sunt extrem de interesati de telefoanele iPhone ale companiei Apple, iar producatorii Android nu vand prea multe smartphone-uri premium.