ATENTIE: CAND se Testeaza RO-ALERT in Bucuresti

RO-ALERT intra intr-o noua etapa a procesului de testare nationala, Bucuresti si Ilfov fiind incluse in planul celor de la MAI, iata cand vor fi trimise mesajele de alerta.

RO-ALERT test bucuresti ilfov

RO-ALERT este sistemul national de avertizare in caz de situatie de urgenta, el fiind lansat oficial in weekend-ul trecut impreuna cu un website special, ro-alert.ro, dar si cu informatii privind testele care sunt facute in Romania. Incepand de luni, sistemul RO-ALERT a fost testat de catre autoritati pentru a ii ajuta pe oameni sa descopere cum vor arata alertele pe care le vor primi, nu prin SMS, ci printr-o tehnologie numita Cell Broadcast.

RO-ALERT este gandit pentru a fi folosit prin acest sistem Cell Broadcast deoarece permite afisarea unei alerte care ruleaza si cu sunet, si care nu dispare pana cand utilizatorul o vede si o inchide manual. Aceasta tehnica a fost aleasa in locul clasicelor mesaje SMS deoarece utilizatorul va fi alertat de catre telefon prin RO-ALERT pana cand va vedea mesajul, sunetul fiind unul special si puternic, de genul celor care te vor trezi si din somn, daca este cazul.

ATENTIE: CAND se Testeaza RO-ALERT in Bucuresti

RO-ALERT va fi testat in Bucuresti si Ilfov in cursul zilei de vineri, cei de la MAI programand trimiterea treptata a mesajelor de alerta in fiecare zona din capitala, si Ilfov pentru romanii care se afla in respectivele locatii. Vineri intre orele 10:00 – 12:00 vor fi trimise prin RO-ALERT mesaje de test catre locuitorii din sectoarele 1 – 3 din Bucuresti, dar si celor care locuiesc in orasele Otopeni si Magurele, ambele din judetul Ilfov.

RO-ALERT va fi folosit mai apoi intre orele 17:00 – 19:00 pentru a transmite mesaje locuitorulor din orasul Buftea, aflat in imediata apopiere a Bucurestiului, insa testele nu se vor opri aici. Luni vor fi trimise mesaje test prin RO-ALERT catre toti locuitorii orasului Bucuresti, dar si ai celor care se afla in judetul Ilfov, deci s-ar putea sa primiti mesaje atat in cursul zilei de maine, cat si in cursul zilei de luni, insa nu trebuie sa va speriati, pentru ca sunt doar teste.