Vodafone a SCUMPIT Peste Noapte iPhone XS/MAX in mod INEXPLICABIL

Vodafone a scumpit peste noapte iPhone XS si iPhone XS Max in mod inexplicabil, preturile telefoanelor fiind crescute in mod surprinzator in magazinul online.

vodafone pret ipbone xs

Vodafone a uimit ieri cu preturi extrem de bune pentru iPhone XS si iPhone XS Max, care pot fi precomandate de aici si de aici, vanzandu-le mai ieftin decat la eMAG, sau Orange, chiar si cu pana la 600 de LEI. Am laudat ieri Vodafone pentru aceasta decizie surprinzatoare, si am criticat Orange pentru preturile mari, dar iata ca treaba nu e romaneasca pana la capat daca nu se cresc preturile peste noapte, si fara vreo explicatie.

Vodafone a crescut peste noapte pretul “la liber” al iPhone XS Max 64 GB de la 1219 euro la 1289 de euro, in timp ce iPhone XS 64 GB costa acum 1180 de euro, desi ieri costa 1119 euro, cresterea fiind de 61 de euro. In LEI, vorbim despre o crestere de 326 de LEI pentru iPhone XS Max 64 GB si de 284 LEI pentru iPhone XS 64 GB, cei de la Vodafone fara asta fara vreo explicatie, si sunt curios daca le vor cere mai multi bani celor care au cumparat ieri telefoanele.

Vodafone a SCUMPIT Peste Noapte iPhone XS/MAX in mod INEXPLICABIL

orange preturi iphone xs 3
Pretul iPhone XS 64 GB la Vodafone si Orange in ziua de 21 septembrie 2018.

Vodafone nu a crescut si preturile la abonament pentru cele doua modele de telefoane mobile, ceea ce este totusi o veste buna, dar totusi, nu pot decat sa remarc faptul ca e o treaba romaneasca facuta stupid. Vodafone nu avea vreun anunt special care spunea ca iPhone XS si iPhone XS Max au vreun pret special pentru precomanda in 21 septembrie, si ca din 22 septembrie telefoanele se vor scumpi, asa ca nu inteleg logica acestei decizii a operatorului.

orange preturi iphone xs 2
Pretul iPhone XS Max 64 GB la Vodafone si Orange in ziua de 21 septembrie 2018.

Vodafone trebuie sa le explice acum oamenilor care cumpara zi telefoanele de ce persoanele care au facut ieri achizitia au parte de un pret cu 70 de euro mai mic, iar acum el nu este disponibil. N-am vreo explicatie pentru ceea ce a facut Vodafone, si-i voi intreba luni de ce s-a facut schimbarea, daca vor avea curajul sa dea vreun raspuns, pentru ca in weekend e putin probabil sa lucreze cineva, si sa se sesizeze, si sa vina cu o explicatie logica.

Voi ce credeti ca sta in spatele acestei schimbari de la Vodafone ?

25 COMENTARII

  1. Voi cumparati… voi sunteti de vina… e ca si atunci cand cel “gold” sau “jet black” este mai scump cu 300-400 ron fata de cel normal… practic platim si culoarea telefonului, el fiind la fel. Asa suntem noi prosti de natie…

  2. Eu credeam că o asemenea veste te bucură că în sfârșit poți cumpăra un iPhone mai scump. Sau Srb era ăsta? Hmmm… Nu mai știu dar oricum, sunteți amândoi la fel..

  3. Au vazut ca la Orange si Emag sunt mai mari preturile si au zis ca au de unde scumpi si ei.
    Ma intreb cu cat le iau toti operatorii si reselerii astia de la Apple.

  4. Vodafone este liberă să își facă prețurile așa cum crede de cuviință. Este vorba de echilibrul între cerere și ofertă, despre ajustarea prețului în funcție de prețurile practicate de concurență.
    Nu se pune problema de vreo plângere la protecția consumatorului pentru că nu există vreun consumator prejudiciat.

  5. Pai de ce sa nu profite aia de azi de acelasi pret ca aia de ieri ? Pe website nu e specificata pe undeva vreo promotie, vreo reducere preferentiala, absolut nimic. Deci sunt prejudiciati toti cei care cumpara din momentul in care s-a schimbat pretul.
    E ca si cum te-ai duce in bazar si ti se face pretul “in functie de fata”. Daca esti mai prost, dai mai mult, daca esti mai destept, dai mai putin.

  6. Eu am precomanda ieri dimineață la ora 8 am și plătit un XS Max 64 GB de la 1219 euro și primit și un cadou surpriza…. asa spuneau.surpriza o fi cei 70 de euro adăugați astăzi

  7. Cred ca ai dreptate – e free market. Nu e prejudiciat nimeni, pt ca nu e nimeni obligat sa cumpere .
    Asa merge capitalismul , nu e loc de bun simt , etica . Nici Apple nu se impiedeca de conceptele astea cand face preturile.

  8. Zaone, prejudiciu este atunci când îți afișează un preț mai mic dar îți percepe un preț mai mare fără să știi.
    Prejudiciu este atunci când faci precomanda la 1000 euro și îți cere sa plătești în final 1001 euro sau mai mult. Tu ai studii în Drept, nu pot să cred că nu înțelegi lucrurile astea.
    “Ne rezervam dreptul de a modifica prețurile fără notificări prealabile” și cu asta își justifică deciziile.

    Bașca, cursurile valutare in bănci se schimbă de mai multe ori în timpul zilei, și nimeni nu se poate plânge de asta.

  9. Sincer, asta cu prejudiciu e scoasa din context, nici macar daca ii cere cu 1 euro in plus nu e prejudiciu.
    Revenind la subiect, atat timp cat Vodafone nu a mentionat ca are timp de o zi preturi speciale, iar dupa aia le creste, nu e ok, nu stiu legislatia comerciala pe de rost, dar sunt sigur ca nu e ok ce au facut ei. N-am vazut euro sau dolarul sa aiba o schimbare atat de brusca incat sa creasca cu 70 de euro pretul telefoanelor.
    Dar stiu, tu o sa dai un raspuns contradictoriu, si asa lucrurile merg la nesfarsit.

  10. Prețul la benzină se modifica pe neașteptate și deși este neplăcut că plătești mai mult ca acum câteva ore, niciun furnizor de carburanți nu trebuie să explice clienților variațiile de preț.

    Îmi imaginez că Vodafone are un departament juridic cu câțiva profesioniști bine puși la punct, care s-au asigurat că nu se expun riscului de a fi trași la răspundere.